Paleoskafferiet

Fröknäcke

undervarttak , ,

Author: undervarttak

Ingredienser

Fröknäcke

För ett stort knäcke

Fröknäcke

Fröknäcke

Gör så här
 

  • Vispa äggen lätt
  • Tillsätt alla frön och kärnor
  • Blanda ihop till en smet
  • Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper
  • Strö ev. över lite havssalt och grädda sedan ca tio minuter i 175 grader
  • Ta ut och bryt i bitar, stäng av ugnen och lägg ut bitarna på gallret. Låt dem torka på eftervärmen med luckan på glänt
  • Förvara torrt i en plåtburk

Fröknäcke
Ät och njut av ditt Fröknäcke tillsammans med en god soppa, till salladen eller som ett gott tilltugg på buffébordet.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus paleo paleorecept baka sverige glutenfritt mjölkfritt sockerfritt paleoblogg recept
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Jenny 2 augusti, 2014 16:34 - Svara

Väldigt enkelt och gott!

Camilla P-A 12 september, 2014 08:21 - Svara

Hej!
Jag tyckte att jag har läst någonstans hos er, att man bör blötlägga först! Gäller det även frön?

Tess 28 januari, 2015 16:29 - Svara

Jag brukar göra liknande men inte med ägg utan med kokosolja och hett vatten blandat och lite fiberhusk för att det ska hålla ihop. Hur blir konsistensen på brödet när det är ägg i?

undervarttak 29 januari, 2015 13:09 - Svara

Hej Tess

Den blir krispig, tack också för ett bra tips!

Magnus & Jenny

Birgitta 2 maj, 2015 13:28 - Svara

Hej, har upptäckt er sida idag. Mycket bra och informativ!
En fråga – har sett på andra bloggar att man rekommenderar att blötlägga frön och nötter under natten för bättre näringsupptag. Vad säger ni om det?

undervarttak 6 maj, 2015 17:58 - Svara

Hej Birgitta

Välkommen in Under vårt tak, vad roligt att du har hittat hit och tack snälla för dina fina ord.

Ja det är alltid bra att blötlägga nötter och fröer innan man konsumerar dem.

Magnus & Jenny

Helena 9 september, 2015 12:19 - Svara

Mitt favoritknäcke, men tar i lite mandelmjöl för att hålla ihop bättre :)
Tack för alla goda recept och bra tips på er sida <3

undervarttak 20 september, 2015 16:33 - Svara

Hej Helena

Tack för dina fina ord om vår sida.

Bra tips med mandelmjöl om man önskar ta i det.

Magnus & Jenny

Lisah 25 november, 2015 17:45 - Svara

Hej!
Vet inte om jag missförstått men ska man inte undvika sesamfrön och pumpakärnor inom Paleo?
Hälsningar Lisah

undervarttak 25 november, 2015 18:31 - Svara

Hej Lisah

Sesamfrön och pumpakärnor är ok inom Paleo.

Magnus & Jenny

Jessica 13 januari, 2016 09:53 - Svara

Hej hej! Tack för bra info ! Men jag undrar om jag ska blötlägga alla nötter och frön även när jag ska göra fröknäcke ? Hälsningar Jessica

undervarttak 2 februari, 2016 10:56 - Svara

Hej Jessica

Vi tycker att man alltid bör blöttlägga nötter och fröer.

Magnus & Jenny

katja 17 februari, 2016 17:09 - Svara

Är det okej att äta sånt här nu när man är med på 30 dagars utmaning? ??

undervarttak 18 februari, 2016 18:46 - Svara

Hej Katja

Under vår Hälsoutmaning Paleo30dagar vill vi att man undviker att baka.

Magnus & Jenny

Marie 2 april, 2016 15:30 - Svara

Hej!
Tipset med lite mandelmjöl var jättebra, lättare att få dem hålla ihop. Älskar detta knäcke, går fort att baka och är jättegott. Tack för all inspiration.
MVH
Marie