
Fröknäcke
Gör så här
- Vispa äggen lätt
- Tillsätt alla frön och kärnor
- Blanda ihop till en smet
- Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper
- Strö ev. över lite havssalt och grädda sedan ca tio minuter i 175 grader
- Ta ut och bryt i bitar, stäng av ugnen och lägg ut bitarna på gallret. Låt dem torka på eftervärmen med luckan på glänt
- Förvara torrt i en plåtburk
Ät och njut av ditt Fröknäcke tillsammans med en god soppa, till salladen eller som ett gott tilltugg på buffébordet.
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus paleo paleorecept baka sverige glutenfritt mjölkfritt sockerfritt paleoblogg recept
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se
Jenny 2 augusti, 2014 16:34 -
Väldigt enkelt och gott!
undervarttak 4 augusti, 2014 10:55 -
Tack Jenny
Magnus & Jenny
Camilla P-A 12 september, 2014 08:21 -
Hej!
Jag tyckte att jag har läst någonstans hos er, att man bör blötlägga först! Gäller det även frön?
Tess 28 januari, 2015 16:29 -
Jag brukar göra liknande men inte med ägg utan med kokosolja och hett vatten blandat och lite fiberhusk för att det ska hålla ihop. Hur blir konsistensen på brödet när det är ägg i?
undervarttak 29 januari, 2015 13:09 -
Hej Tess
Den blir krispig, tack också för ett bra tips!
Magnus & Jenny
Birgitta 2 maj, 2015 13:28 -
Hej, har upptäckt er sida idag. Mycket bra och informativ!
En fråga – har sett på andra bloggar att man rekommenderar att blötlägga frön och nötter under natten för bättre näringsupptag. Vad säger ni om det?
undervarttak 6 maj, 2015 17:58 -
Hej Birgitta
Välkommen in Under vårt tak, vad roligt att du har hittat hit och tack snälla för dina fina ord.
Ja det är alltid bra att blötlägga nötter och fröer innan man konsumerar dem.
Magnus & Jenny
Helena 9 september, 2015 12:19 -
Mitt favoritknäcke, men tar i lite mandelmjöl för att hålla ihop bättre 🙂
Tack för alla goda recept och bra tips på er sida <3
undervarttak 20 september, 2015 16:33 -
Hej Helena
Tack för dina fina ord om vår sida.
Bra tips med mandelmjöl om man önskar ta i det.
Magnus & Jenny
Lisah 25 november, 2015 17:45 -
Hej!
Vet inte om jag missförstått men ska man inte undvika sesamfrön och pumpakärnor inom Paleo?
Hälsningar Lisah
undervarttak 25 november, 2015 18:31 -
Hej Lisah
Sesamfrön och pumpakärnor är ok inom Paleo.
Magnus & Jenny
Jessica 13 januari, 2016 09:53 -
Hej hej! Tack för bra info ! Men jag undrar om jag ska blötlägga alla nötter och frön även när jag ska göra fröknäcke ? Hälsningar Jessica
undervarttak 2 februari, 2016 10:56 -
Hej Jessica
Vi tycker att man alltid bör blöttlägga nötter och fröer.
Magnus & Jenny
katja 17 februari, 2016 17:09 -
Är det okej att äta sånt här nu när man är med på 30 dagars utmaning? ??
undervarttak 18 februari, 2016 18:46 -
Hej Katja
Under vår Hälsoutmaning Paleo30dagar vill vi att man undviker att baka.
Magnus & Jenny
Marie 2 april, 2016 15:30 -
Hej!
Tipset med lite mandelmjöl var jättebra, lättare att få dem hålla ihop. Älskar detta knäcke, går fort att baka och är jättegott. Tack för all inspiration.
MVH
Marie
undervarttak 5 april, 2016 09:01 -
Härligt Marie!
Magnus & Jenny
Marie 1 november, 2017 20:57 -
Hej!
Har en fråga,mina fröknäcke blev lite sega.Vad kan jag ha gjort för fel?
Mvh Marie
undervarttak 7 november, 2017 00:24 -
Hej Marie
Så tråkigt att de inte blev som du hoppats. Kan det vara så att de inte fått torka tillräckligt? Efter ugnen så ska de ju läggas ut på galler för att torka.
Hoppas att de smakade fint.
Magnus & Jenny
Rebecca 18 juni, 2018 15:01 -
Hej Magnus och Jenny!
Först och främst: ÄLSKAR eran sida! Är så tacksam för allt ni gör. Läste precis om att ni rekommenderar att man ska blötlägga nötter och frön innan konsumering. Vill gärna veta mer om detta. Ska man göra det även om man ska äta dessa bara för sig, som snacks t.ex.? Hur länge ska de blötläggas? Gäller samma tid för alla olika sorter? Och blir de inte sega, speciellt om man äter dessa enbart? Eller måste man göra nåt mer med dom, exempelvis rosta? Tack för allt, mvh Rebecca
undervarttak 18 juni, 2018 19:46 -
Hej Rebecca
Tack snälla för dina fina ord, så glada vi blir! Du kan läsa mer om blötläggning av nötter och fröer här: https://www.undervarttak.se/blotlagga-notter-och-froer/
Man får precis som du skriver göra en avvägning om hur ofta man önskar blötlägga, äter man sällan och lite är det såklart inte alls lika viktigt som om man äter mycket och ofta.
Magnus & Jenny
Thomas 25 april, 2019 15:04 -
Svinbra och enkelt! /Thomas
undervarttak 28 april, 2019 10:07 -
Tack snälla Thomas, så roligt att höra!
Magnus & Jenny