Hummus på sötpotatis och morot

En glasburk fylld med sötpotatishummus

Ingredienser

Hummus

För 6 personer

Tillagningstid:

45 minuter

3 st   
4 st   
0,5 dl   
0,5 dl   
1 kvist   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   
1 st   

Använd saften från en citron.

Hummus på sötpotatis och morot

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Skala sötpotatisen och morötterna och dela i mindre bitar
  • Rosta i ugnen i 30 minuter
  • Lägg de rostade sötpotatisarna och morötterna i en mixerskål
  • Torrosta solroskärnorna i en stekpanna
  • Tillsätt de rostade solroskärnorna, den rivna kokosen, rosmarinen, saften av citronen och mixa med mixerstaven (eller i matberedare)
  • Häll i olivolja tills du fått en bra konsistens (ska vara ganska tjock)
  • Smaka av med salt och svartpeppar
  • Din Hummus kan med fördel göras i förhand och förvaras i kylen till du vill ha den. Värm den då i en kastrull under omrörning tills den blir ljummen och god

Paleo så gott och så enkelt!
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Cervera
 
Signaturbild på Jenny & Magnus

Paleo paleorecept sötpotatishummus morotshummus hummus recept Sverige humus