Paleoskafferiet

Lamm

undervarttak , , ,

Author: undervarttak

Ingredienser

Lamm

Receptet är till 4-6 personer

1 st lammstek
15 st vitlöksklyftor
5 st scharlottenlökar
2 st kvistar rosmarin
2 st kvistar timjan
5 dl vitt vin
3 st kålrötter
Efter tycke & smak havssalt/himalayasalt
Efter tycke & smak svartpeppar

Ghee, animaliskt fett eller kokosolja att steka i.

Långkok på lamm

Lamm

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 100 grader
  • Bryn lammsteken i en stekgryta med t.ex. ghee
  • Skala och krossa lätt vitlöksklyftorna och lägg runt steken
  • Skala och dela schalottenlökarna i stora bitar och lägg även dessa i grytan
  • Lägg på rosmarins- och timjanskvistarna
  • Häll på det vita vinet
  • Stek långsamt i ugnen under 7 timmar
  • Ös lammsteken då och då under hela stektiden, späd med vatten om det behövs
  • När det återstår 2 timmar av tillagningstiden skalar du och delar kålrötterna i klyftor och lägger ner i grytan runt steken
  • Krydda med havssalt och peppar
  • Låt nu steken och kålrötterna lagas färdigt. Känn med en provsticka på kålrötterna när tiden gått ut så att de känns mjuka
  • Lyft upp Lammsteken och kålrötterna på ett uppläggningsfat och servera

Långkok på Lamm‏ 1
En klick hemmagjord aioli är gott till. Gör bara vår enkla Vitlöks- och chilimajonnäs, så gott!
 
Tips: Det blir mycket god buljong som du kan spara och använda när du gör soppa!
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se