
Ugnsrostade rotfrukter
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader
- Skala och dela rotfrukterna i önskade bitar
- Ringla lite olivolja i en djup plåt
- Sprid ut rotfrukterna på plåten
- Ringla ytterligare lite olivolja över rotfrukterna
- Strö över havssalt och eventuellt övriga kryddor som du önskar
- Rör om i rotfrukterna
- Ugnsrosta rotfrukterna i 20 minuter, ta ut och rör om
- Ugnsrosta ytterligare i ca 20 minuter, beror på hur stora bitar du har, känn med provsticka
- Kör med grillfunktionen de sista 5 minuterna för extra färg
- Dax att servera!
Njut av dina ugnsrostade rotfrukter tillsammans med en god köttbit, kyckling eller fisk. Servera eventuellt med lite extra havssalt och varför inte en härlig sås.
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se
Titti 6 mars, 2018 03:31 -
Hej!
Undrar vilken oliv olja man kan använda, som tål värme
Just nu använder jag bara Rapsolja till varm mat och olivolja till kall mat
/ Titti
undervarttak 6 mars, 2018 10:05 -
Hej Titti
Det finns lite olika uppgifter som cirkulerar kring hur mycket värme olivolja klarar, det vi hört är att det fungera fint att ugnsrosta (t.ex.) rotfrukter. Men skicka gärna frågan till tillverkare/importörer/grossister för det märket som du funderar på att köpa.
Magnus & Jenny