Ingredienser

Ugnsrostade rotfrukter

För 2 personer

1 st sötpotatis
4 st morot
4 st palsternacka
Efter tycke & smak havssalt
Efter tycke & smak olivolja

Det går givetvis att använda andra goda rotfrukter så som persiljerot, rödbeta eller varför inte lite rödlök, välj dina favoriter!

I grundreceptet har vi valt att enbart använda havssalt som krydda men du kan givetvis komplettera med andra härliga kryddor t.ex. timjan och vitlök, så gott!

Husgeråd
Skalkniv

Ugnsrostade rotfrukter

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Skala och dela rotfrukterna i önskade bitar
  • Ringla lite olivolja i en djup plåt
  • Sprid ut rotfrukterna på plåten
  • Ringla ytterligare lite olivolja över rotfrukterna
  • Strö över havssalt och eventuellt övriga kryddor som du önskar
  • Rör om i rotfrukterna
  • Ugnsrosta rotfrukterna i 20 minuter, ta ut och rör om
  • Ugnsrosta ytterligare i ca 20 minuter, beror på hur stora bitar du har, känn med provsticka
  • Kör med grillfunktionen de sista 5 minuterna för extra färg
  • Dax att servera!

 
Njut av dina ugnsrostade rotfrukter tillsammans med en god köttbit, kyckling eller fisk. Servera eventuellt med lite extra havssalt och varför inte en härlig sås.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Titti 6 mars, 2018 03:31 - Svara

Hej!
Undrar vilken oliv olja man kan använda, som tål värme
Just nu använder jag bara Rapsolja till varm mat och olivolja till kall mat
/ Titti

undervarttak 6 mars, 2018 10:05 - Svara

Hej Titti

Det finns lite olika uppgifter som cirkulerar kring hur mycket värme olivolja klarar, det vi hört är att det fungera fint att ugnsrosta (t.ex.) rotfrukter. Men skicka gärna frågan till tillverkare/importörer/grossister för det märket som du funderar på att köpa.

Magnus & Jenny