Ingredienser

Lammköttbullar

Ger 16 stycken

Tillagningstid:

30 minuter

Lammköttbullar på ett fat

Lammköttbullar

Dax för Lammköttbullar! Köttbullar är något som många älskar från barnsben och är en favorit som vi oftast har med oss hela livet. En rätt fylld med kärlek och trygghet.
 
Nu vill vi dela med oss av detta goda recept på Lammköttbullar.
 
Gör även ett besök och läs mer om våra tankar kring receptet Lammköttbullar på bloggen. Där delar vi också med oss av lite tips om hur du får saftiga och goda köttbullar.

Så här gör du

  • Ta fram din lammfärs så den blir rumstempererad
  • Lägg färsen i en bunke
  • Repa och finhacka rosmarin
  • Tillsätt rosmarinen med färsen
  • Skala och pressa ner vitlöksklyftorna
  • Tillsätt lökpulver, salt och svartpeppar
  • Blanda samman tills det blandat sig väl
  • Forma färsen till köttbullar med hjälp av händerna
  • Sätt en stekpanna på lite mer än medelvärme på spisen
  • Lägg en rejäl klick med ghee i stekpannan
  • När ghee smält lägg ner köttbullarna i pannan
  • Vänd köttbullarna ganska omgående med hjälp av en sked
  • Vänd dem sedan några gånger, under en inte allt för lång tidsperiod, med hjälp av skeden tills köttbullarna fått lite stekyta runt om
  • Sätter ett lock över stekpannan och för stekpannan fram och tillbaka då och då, så att köttbullarna rullar i pannan
  • Stek tills de börjar få fin färg

Nu är dina Lammköttbullar färdiga att avnjutas!
 
Goda Lammköttbullar

Servera dina Lammköttbullar med förslagsvis härliga rotfrukter som över lag smakar gott att äta tillsammans med lamm och att ugnsrosta rotfrukter är ju en klassiker. Hummus gjord på sötpotatis och morot smakar också ljuvligt.
 
Om du vill servera en god sås till köttbullarna är vår Tzatzikimajo ett gott alternativ.
 
Tid att njuta!
Jenny & Magnus Lamm färs paleo recept Sverige matlagning laga mat glutenfritt mejerifritt hälsosamt nyttigt gott ren och naturlig mat

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken