Ingredienser

Lax och brysselkålslåda

Receptet är för 2-3 portioner

500 gram laxfilé*
1 "påse" färsk brysselkål
2 st vitlöksklyftor
1 st citron
Efter tycke & smak persilja
Efter tycke & smak havssalt/himalayasalt
Efter tycke & smak svartpeppar
1 dl kokosmjölk
Efter tycke & smak olivolja

*Tips: Det fungerar fint med "Pinklax", den är viltfångad och brukar finnas i frysdisken.

Lax och Brysselkålslåda

Lax och brysselkålslåda

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Rensa, halvera och förkoka brysselkålen i 4 minuter
  • Häll av vattnet och ringla lite olivolja över
  • Skala och pressa vitlöken över brysselkålen
  • Smaksätt med hackad persilja, lite havssalt och peppar och blanda
  • Dra bort skinnet från laxfilén och skär i kuber
  • Vänd försiktigt ner laxen i brysselkålsröran
  • Dela och pressa saften från citronen över laxen och brysselkålen
  • Häll allt i en ugnssäker form och ringla över kokosmjölken
  • Grädda i ugnen i 20-25 minuter

 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus fisk Paleo recept paleorecept mejerifri mejerifritt matblogg
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Sebastian 9 juli, 2014 17:29 - Svara

Hej hej. Upptäckte en sak. Till vänster i spalten står det 1dl kokosolja men i receptet kokosmjölk. Det är mjölk det ska vara va? :)

undervarttak 9 juli, 2014 19:34 - Svara

Hej Sebastian

Helt rätt kokosmjölk ska det vara! Tack för hjälpen – det är fixat nu!

Magnus & Jenny

Jassa 13 oktober, 2014 15:30 - Svara

Hej! Era recept är verkligen underbara! Tänkte fråga, tror ni att man kan ha i mer kokosmjölk än det angivna? Typ 2 dl, eller blir det för ”soppaktigt” då kanske?

undervarttak 13 oktober, 2014 18:58 - Svara

Hej Jassa

Tack snälla, vad glada vi blir.

Ja man kan ha i mer kokosmjölk men det kommer att (precis som du skriver) bli mer soppaktigt då.

Magnus & Jenny

Jeanette 16 augusti, 2015 23:09 - Svara

Hej! Jag undrar om man kan byta brysselkålen med något annat? T.ex. broccoli?

undervarttak 17 augusti, 2015 12:51 - Svara

Hej Jeanette

Det går säkert utmärkt.

Magnus & Jenny

Roger 28 november, 2015 21:01 - Svara

Det här var helt sinnessjukt gott! Tack, tack, tack och tack!

undervarttak 29 november, 2015 14:17 - Svara

Tack snälla Roger, vad glada vi blir!

Magnus & Jenny

Anki 6 december, 2015 18:40 - Svara

Mums! Den här rätten är perfekt så här års. Supergod!

undervarttak 7 december, 2015 13:59 - Svara

Ja visst är den god Anki, och så lätt att göra! Tack!

Magnus & Jenny

Zanne Petersen 2 februari, 2016 05:49 - Svara

Normalt är jag inte alls förtjust i brysselkål, men denna var riktigt god!

undervarttak 2 februari, 2016 10:45 - Svara

Vad roligt att höra Zanne, tack!

Magnus & Jenny

Piroska Dellblad 18 maj, 2016 15:10 - Svara

Har lagat detta många gånger ….så gott. Sist provade jag med färskriven pepparrot i stället för vitlök det var jätte gott det också.

undervarttak 20 maj, 2016 09:56 - Svara

Underbart att höra, tack snälla Piroska! Och tack för tipset om pepparrot.

Magnus & Jenny