
Lax och brysselkålslåda
Så här gör du
- Sätt ugnen på 225 grader
- Rensa, halvera och förkoka brysselkålen i 4 minuter
- Häll av vattnet och ringla lite olivolja över
- Skala och pressa vitlöken över brysselkålen
- Smaksätt med hackad persilja, lite havssalt och peppar och blanda
- Dra bort skinnet från laxfilén och skär i kuber
- Vänd försiktigt ner laxen i brysselkålsröran
- Dela och pressa saften från citronen över laxen och brysselkålen
- Häll allt i en ugnssäker form och ringla över kokosmjölken
- Grädda i ugnen i 20-25 minuter
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus fisk Paleo recept paleorecept mejerifri mejerifritt matblogg
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se
Sebastian 9 juli, 2014 17:29 -
Hej hej. Upptäckte en sak. Till vänster i spalten står det 1dl kokosolja men i receptet kokosmjölk. Det är mjölk det ska vara va? 🙂
undervarttak 9 juli, 2014 19:34 -
Hej Sebastian
Helt rätt kokosmjölk ska det vara! Tack för hjälpen – det är fixat nu!
Magnus & Jenny
Jassa 13 oktober, 2014 15:30 -
Hej! Era recept är verkligen underbara! Tänkte fråga, tror ni att man kan ha i mer kokosmjölk än det angivna? Typ 2 dl, eller blir det för “soppaktigt” då kanske?
undervarttak 13 oktober, 2014 18:58 -
Hej Jassa
Tack snälla, vad glada vi blir.
Ja man kan ha i mer kokosmjölk men det kommer att (precis som du skriver) bli mer soppaktigt då.
Magnus & Jenny
Jeanette 16 augusti, 2015 23:09 -
Hej! Jag undrar om man kan byta brysselkålen med något annat? T.ex. broccoli?
undervarttak 17 augusti, 2015 12:51 -
Hej Jeanette
Det går säkert utmärkt.
Magnus & Jenny
Roger 28 november, 2015 21:01 -
Det här var helt sinnessjukt gott! Tack, tack, tack och tack!
undervarttak 29 november, 2015 14:17 -
Tack snälla Roger, vad glada vi blir!
Magnus & Jenny
Anki 6 december, 2015 18:40 -
Mums! Den här rätten är perfekt så här års. Supergod!
undervarttak 7 december, 2015 13:59 -
Ja visst är den god Anki, och så lätt att göra! Tack!
Magnus & Jenny
Zanne Petersen 2 februari, 2016 05:49 -
Normalt är jag inte alls förtjust i brysselkål, men denna var riktigt god!
undervarttak 2 februari, 2016 10:45 -
Vad roligt att höra Zanne, tack!
Magnus & Jenny
Piroska Dellblad 18 maj, 2016 15:10 -
Har lagat detta många gånger ….så gott. Sist provade jag med färskriven pepparrot i stället för vitlök det var jätte gott det också.
undervarttak 20 maj, 2016 09:56 -
Underbart att höra, tack snälla Piroska! Och tack för tipset om pepparrot.
Magnus & Jenny
Linnea 9 januari, 2018 21:21 -
JÖSSES vad gott, jösses! Tack
undervarttak 23 januari, 2018 17:29 -
Tack Linnea! Underbart att höra.
Magnus & Jenny
Maria 26 mars, 2022 23:56 -
Hittade detta härliga recept! Lade till grönkål, 1 msk riven färsk ingefära och en halv hackad chilifrukt! Det blev magiskt och total succé!
undervarttak 27 mars, 2022 18:06 -
Hej Maria
Tack och det låter väldigt gott! Bra tips.
Magnus & Jenny