Ingredienser

Paleofocaccia

Receptet är för 1 bröd

Dekoration
Efter tycke & smak olivolja
Efter tycke & smak havssalt
2 st stora kvistar rosmarin

Vi använde en form med storleken 30x20 cm.

Paleofocaccia

Paleofocaccia

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke
  • Vispa samman äggen, vattnet och olivoljan i en annan bunke och häll sedan över de torra
  • Rör om till en deg
  • Låt degen svälla 5 minuter
  • Ringla olivolja på plåten
  • Klicka ut degen och platta sedan ut den till ett bröd
  • Tryck med hjälp av fingret små gropar i brödet
  • Ringla över olivolja
  • Hacka rosmarin och strö över
  • Strö över lite havssalt
  • Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter tills brödet fått fin färg och känns torrt på provstickan

Paleofocaccia1

Paleofocaccia2
Låt svalna och njut. Ät Paleofocaccia tillsammans med soppan, salladen, kaffet eller som tillbehör på buffébordet.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus foccacia focaccia paleorecept recept Sverige paleosverige paleo
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Lotta 14 augusti, 2014 19:07 - Svara

Hej!
Hade tänkt göra detta bröd nu till köttfärssoppan men upptäckte att mitt kokosmjöl är slut……tror ni att det funkar med bara mandelmjöl eller tillför kokosmjölet något???

undervarttak 26 augusti, 2014 16:04 - Svara

Hej Lotta

Kokosmjöl och mandelmjöl har helt olika egenskaper, om du provar med att utesluta kokosmjöl och ersätter det med mandelmjöl bör du sannolikt ta 1 – 1,5 dl mandelmjöl. Vi har inte provat detta själva men kokosmjöl har mycket större uppsugningsförmåga.

Magnus & Jenny

Camilla P-A 10 september, 2014 08:43 - Svara

Hej!
Jag undrar precis tvärtom! ;) kan man använda bara kokosmjöl och hur mycket i så fall?
Mvh camilla

undervarttak 10 september, 2014 20:43 - Svara

Hej Camilla

Om du bara använder kokosmjöl så kommer det inte att bli samma smak eller konsistens på Focaccian, men sannolikt så fungerar det. Man får ta betydligt mindre mängd då kokosmjöl och mandelmjöl har olika egenskaper. Misstänker att ungefär hälften, eller totalt 2 dl kokosmjöl är ok. Kanske att du får ta ett extra ägg också – prova gärna och meddela hur det gick.

Magnus & Jenny

Camilla P-A 11 september, 2014 19:09 - Svara

Det ska jag! D’état är mitt favorit bröd, snabbt och lätt. Fast jag använder halva fiber husk, tycker det blir godare. Såg nu att det är en dl mer vatten än förra receptet, vi får se hur det blir när det kommer ur ungnen!

undervarttak 11 september, 2014 20:40 - Svara

Hej Camilla

Vad roligt att du provar Focaccia´n, den är verkligen god!

Magnus & Jenny

Evelina 19 oktober, 2014 19:17 - Svara

Hej! funderar på vad skillnaden är mellan psyllium husk och fiberhusk? kan jag använda fiberhusk istället?
Tack för många bra recept!

undervarttak 19 oktober, 2014 23:29 - Svara

Hej Evelina

Psylliumhusk och Fiberhusk är samma sak.

Magnus & Jenny

Linda 25 november, 2014 17:34 - Svara

Jag undrar om man kan frysa in detta bröd, eller överlag alla paleobröd?

undervarttak 25 november, 2014 18:37 - Svara

Hej Linda

Ja Focaccia går att frysa in, men den smakar sannolikt bäst helt nybakad!

Magnus & Jenny

Clara 4 december, 2014 18:49 - Svara

Hej! Tack för en mycket inspirerande sida! Om jag tar fiberhusk till detta bröd, tar jag 1 dl av detta också?

undervarttak 4 december, 2014 19:01 - Svara

Hej Clara

Ja. Fiberhusk och Psyllium husk är samma sak.

Magnus & Jenny

Patrik67 25 januari, 2015 17:30 - Svara

Hej
Har provat detta recept och det smakade jätte gott. Jag har bara en undran, jag har läst att man kan göra mandelmjöl själv. Vilket är lite tidskrävande. Ville bara ha tips av er vilket mandelmjöl ni använder och var ni köper det. Mvh Patrik

undervarttak 29 januari, 2015 12:55 - Svara

Hej Patrik

Vad roligt att du tycker om vårt recept!

Vi använder lite olika, Kung Markatta och Sellton – båda finns hos t.ex. City Gross.

Magnus & Jenny

Maria 3 mars, 2015 08:58 - Svara

Jättegott bröd! Men får tyvärr ont i magen av det :-( tror det beror på den stora mängden fiberhusk… Ska prova att byta ut fiberhusken mot chiafrön och se om det blir bra.

undervarttak 6 mars, 2015 15:10 - Svara

Hej Maria

Ja så kan det vara ibland, bra att veta tills nästa gång man vill baka något med mycket fiberhusk. Bra också att det finns alternativ.

Magnus & Jenny

Maria 6 mars, 2015 19:15 - Svara

Kan vara det godaste brödet jag ätit sen jag tog bort gluten! Fantastiskt!

undervarttak 9 mars, 2015 16:22 - Svara

Tack snälla Maria, vad roligt att höra!

Magnus & Jenny

Eva 26 april, 2015 12:39 - Svara

Har ni provat att dubbla satsen till en vanlig plåtstorlek, 30×40 cm? Det är ju så gott, och om man är många när det blir grilldax…

undervarttak 28 april, 2015 09:28 - Svara

Hej Eva

Vi har inte provat själva men ser inga problem med det. Ja den är fantastiskt god!

Magnus & Jenny

Kirsi 8 maj, 2015 21:15 - Svara

Hej,
Låter smaskens! Undrar bara om det ska verkligen vara en hel dl psyllium/fiberhusk? Tycker det låter mycket.

Ingela Shike 16 juli, 2015 16:39 - Svara

Hej! Jag är nötallergiker och kan därför inte använda mandelmjöl. Kan jag byta ut det mot något annat mjöl? Vad tror ni om Majsmjöl? Eller har ni ngt annat förslag? Mvh Ingela

undervarttak 18 juli, 2015 11:44 - Svara

Hej Ingela

Tråkigt med din allergi. Just majsmjöl är inget vi rekommenderar då det inte är Paleo men du skulle kunna testa att använda kokosmjöl i stället, kokos är ju inte någon nöt utan brukar fungera när man har nötallergi.

Smaken kommer inte bli exakt den samma men det skulle säkert fungera. Det du ska tänka på när du byter ut mandelmjölet mot kokosmjöl är att du endast ska använda 1/3 kokosmjöl av vad den angivna mängden är för mandelmjölet. Du kan även eventuellt behöva tillsätta lite extra vätska av någon form.

Lycka till
Magnus & Jenny

Lotta gustafsson 27 augusti, 2015 11:46 - Svara

Kan man använda något annat än mandelmjöl tycker det är så sött

undervarttak 6 september, 2015 09:55 - Svara

Hej Lotta

Receptet är gjort för mandelmjöl men om du vill experimentera så kan du prova kokosmjöl MEN använd då enbart en tredjedel av mängden mjöl som är angivet i receptet och lägg eventuellt till lite extra vätska och/eller ett ägg.

Lycka till

Magnus & Jenny

Jenny Brink 1 oktober, 2015 22:28 - Svara

Hej, såg nån annan som nämde chiafrön istället för fiberhusk /psyllium.. Kan man det? Jag får oxå lätt ont i magen av Psyllium… Är det för att det sväller man har det i brödet eller vad har det för funktion?
Sen vill jag Tacka för en mycket inspirerande sida! Ny tänkande för mig och magen mår mycket bättre :-)

undervarttak 20 oktober, 2015 19:47 - Svara

Hej Jenny

Tack och vad härligt att din mage mår bättre av en Paleo kost.

Vi har inte använt chiafrön till detta så kan tyvärr inte svara på frågan.

Magnus & Jenny

Lisbth 24 augusti, 2016 14:01 - Svara

Har just lärt att Jordmandelmjöl är inget nötmjöl och kan ersätta mandelmjölet /Lisbeth

undervarttak 21 september, 2016 12:40 - Svara

Hej Lisbeth

Ja det stämmer.

Magnus & Jenny

Agnes 4 september, 2016 19:07 - Svara

Vad så himla sugen på fucaccia. Men tyckte inte det var så gott. Tyckte mest äggsmaken kom fram :(

Agnes 4 september, 2016 21:19 - Svara

Såg att min kommentar raderades?
Hade varit trevligare med ett svar istället.
Smakade ert bröd också mest ägg?
Jag följde receptet på pricken. Är det så smaken ska bli?

Agnes 4 september, 2016 21:21 - Svara

Såg att min kommentar raderades?
Hade varit trevligare med ett svar istället.
Tack

undervarttak 21 september, 2016 12:37 - Svara

Hej Agnes

Så tråkigt att du inte uppskattade smaken på Paleofocaccian.

Och nej, vi raderar inga svar.

Magnus & Jenny