Paleofocaccia

Focaccia en bit uppskuren

Ingredienser

Paleofocaccia

Receptet är för 1 bröd

Tillagningstid:

40 minuter

4 dl   
0,5 dl   
1 dl   
1 msk   
1,5 tsk   
6 st   
3 dl   
0,5 dl   

Dekoration

Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   
2 st   

Vi använde en form med storleken 30x20 cm.

Husgeråd

Paleofocaccia

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke
  • Vispa samman äggen, vattnet och olivoljan i en annan bunke och häll sedan över de torra
  • Rör om till en deg
  • Låt degen svälla 5 minuter
  • Ringla olivolja i ugnsformen
  • Klicka ut degen och platta sedan ut den till ett bröd
  • Tryck med hjälp av fingret små gropar i brödet
  • Ringla över olivolja
  • Hacka rosmarin och strö över
  • Strö över lite havssalt
  • Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter tills brödet fått fin färg och känns torrt på provstickan

Paleofocaccia

Paleofocaccia 2
Låt svalna och njut. Ät Paleofocaccia tillsammans med soppan, salladen, kaffet eller som tillbehör på buffébordet.
 
Paleo så gott och så enkelt!
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Cervera
 
Signaturbild på Jenny & Magnus

foccacia focaccia paleorecept recept Sverige paleosverige paleo