Paleoskafferiet

Pulled Beef

undervarttak , , ,

Author: undervarttak

Ingredienser

Pulled Beef

Receptet är till 4 portioner

1 kg högrev
Efter tycke & smak eldigt örtsalt (alt. favoritkryddor)
2 st morötter
2 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
Efter tycke & smak färska kryddor (timjan, rosmarin o.s.v.)
2 dl vatten (eller benbuljong)

Gör Pulled Beef i lergryta, stekgryta eller i en Crock-Pot.

Pulled Beef

Pulled Beef

Så här gör du
 

  • Ta fram lergrytan och lägg den i blöt i vatten cirka 15 minuter före användning (om du använder dig av lergryta)
  • Skala löken och morötterna och dela i stora bitar
  • Skala och krossa vitlöken
  • Lägg löken, morötterna och vitlöken i lergrytan
  • Lägg på hälften av de färska kryddorna
  • Häll på vattnet eller benbuljongen om du väljer det
  • Krydda nötköttet och lägg ner i grytan
  • Lägg på resten av de färska kryddorna
  • Lägg på locket och sätt in lergrytan i en kall ugn (behöver inte vara kall om du använder stekgryta)
  • Sätt ugnen på 100 grader
  • Om du använder en Crock-Pot så sätt den på ”låg”
  • Låt köttet tillagas lååååååågsamt i 12 timmar

Pulled 1
Njut av härlig Pulled Beef.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo långkok långsamkokare recept

Madeleine 21 december, 2014 16:19 - Svara

Hej, vi ska äta de här till middag och jag undrar vad ni äter mer? Tack för en toppen blogg! :)

undervarttak 21 december, 2014 19:40 - Svara

Hej Madeleine

Vi brukar ofta göra vår Vitlöks- och Chili Majonnäs som sås (recept finns på hemsidan) och det passar jättebra med ugnsrostade rotfrukter till.

Smaklig måltid!

Magnus & Jenny

Köksan 8 mars, 2015 14:00 - Svara

Nej usch! Det här receptet använder jag inte igen! Köttet blev snustorrt….

undervarttak 9 mars, 2015 16:26 - Svara

Hej

Vad tråkigt att det inte blev bra. Dock så beror det nog inte så mycket på receptet utan sannolikt mer på köttet som du använt. Att det var fel bit du använde eller att den inte var mörad tillräckligt länge eller på rätt sätt.

oavsett så är det synd när man ser fram emot en fin middag och det inte blir gott.

Magnus & Jenny

Andreas 22 mars, 2015 17:55 - Svara

Håller nog med Köksan här ovan. Var lite tveksam till mängden vätska när jag satte igång och jag borde nog läst här nedan i kommentaren innan jag körde den i ugnen 12 timmar. En ekologisk fransyska använde vi som ju i och för sig inte har så mycket insprängt fett men nu är den pengen kastad i sjön. Vilken del rekommenderar ni att använda för att den inte skall bli så torr och för att någon skall använda just ert recept igen?

undervarttak 24 mars, 2015 16:37 - Svara

Hej Andreas

Vad tråkigt att hör, aldrig roligt när något går fel och det inte blir som man förväntat sig.

Vi rekommenderar högrev.

Magnus & Jenny

Sara 13 september, 2015 17:23 - Svara

Blir alltid lika förvånad över att folk vågar köra ett nytt recept som ska gå i 12 timmar och inte tittar till köttet en enda gång.
Underbart gott, fick fylla på med vätska efter ca 4 timmar och igen efter ytterligare ca 4 timmar.
Använde gjutjärnsgrytan.
Tackar!

undervarttak 20 september, 2015 16:37 - Svara

Vad roligt att det blev så gott Sara – Tack!

Magnus & Jenny

Christina 26 september, 2015 20:31 - Svara

Ska hiva in en benfri rådjursstek om några timmar. Med tanke på ovanstående kommentarer så kanske jag ska korta ner tiden och ha i mer vätska. Vad tror ni?

undervarttak 29 september, 2015 10:09 - Svara

Hej Christina

Det kan vara bra, håll koll på steken :)

Magnus & Jenny