Paleoskafferiet

Pulled Pork

undervarttak , ,

Author: undervarttak

Ingredienser

Pulled Pork

Receptet är till 4 portioner

1 kg fläskstek
Efter tycke & smak eldigt örtsalt (alt. favoritkryddor)
2 st morötter
2 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
Efter tycke & smak Färska kryddor (timjan, rosmarin o.s.v.)
1 dl vatten (eller benbuljong)

Gör Pulled Pork i lergryta, stekgryta eller i en Crock-Pot.

Pulled Beef

Pulled Pork

Så här gör du
 

  • Ta fram lergrytan och lägg den i blöt i vatten cirka 15 minuter före användning (om du använder dig av lergryta)
  • Skala löken och morötterna och dela i stora bitar
  • Skala och krossa vitlöken
  • Lägg löken, morötterna och vitlöken i lergrytan
  • Lägg på hälften av de färska kryddorna
  • Häll på vattnet eller benbuljongen om du väljer det
  • Krydda fläsksteken och lägg ner i lergrytan
  • Lägg på resten av de färska kryddorna
  • Lägg på locket och sätt in lergrytan i en kall ugn (behöver inte vara kall om du använder stekgryta)
  • Sätt ugnen på 100 grader
  • Om du använder en Crock-Pot så sätt den på ”låg”
  • Låt köttet tillagas lååååååågsamt i 12 timmar

Pulled 1
Njut av härlig Pulled Pork.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo långkok långsamkokare recept crock-pot crockpot