Ingredienser

Sötpotatisgratäng med köttfärs

För 4 personer

400 gram nötfärs
3 st sötpotatis (c:a 700 gram)
4 dl kokosmjölk
2 st vitlöksklyftor
0,5 st röd chili
1 tsk mald ingefära
Efter tycke & smak persilja
Efter tycke & smak havssalt
Efter tycke & smak grovmalen svartpeppar

Ghee, animaliskt fett eller kokosolja att bryna köttfärsen i.

Vid AIP, uteslut chili.

Sötpotatisgratäng med köttfärs

Sötpotatisgratäng med köttfärs

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Skala och skiva sötpotatisen tunt
  • Bryn nötfärsen i en stor gryta eller stekpanna med högre kanter
  • Smaka av färsen med lite havssalt och grovmalen svartpeppar
  • Häll på kokosmjölken
  • Pressa ner vitlöken
  • Hacka chilin i små bitar och tillsätt denna tillsammans med ingefäran och persiljan
  • Rör om och låt koka i hop i några minuter
  • Vänd försiktigt ner den skivade sötpotatisen och låt koka ytterligare någon minut
  • Häll över i en ugnssäker form
  • Grädda mitt i ugnen i 40 minuter till sötpotatisen blivit mjuk och gratängen fått lite färg

Sötpotatisgratäng med köttfärs 1
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus gratäng Paleo paleorecept recept
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Anna Håkansson 5 augusti, 2014 19:03 - Svara

En smaksak naturligtvis men jag tror att detta recept blir godare med vit fisk typ tork, Pangasius istället för köttfärs.

undervarttak 6 augusti, 2014 17:39 - Svara

Hej Anna

Roligt med recept som man kan ändra och ordna efter eget tycke och smak.

Magnus & Jenny

Marie 14 november, 2014 18:53 - Svara

Gratängen är på gång här hemma, ska bli gott då jag varit sugen på ingefära, chili o vitlök hela veckan :))
Trevlig helg!

undervarttak 16 november, 2014 13:42 - Svara

Hej Marie

Det samma till dig och vad roligt att du gjort vår Sötpotatisgratäng, den är riktigt god!

Magnus & Jenny

Lena 20 september, 2015 15:30 - Svara

Jag tog koriander istf persilja. Det blev också bra. Så klassiska smaker. Chilli vitlök ingefära kokos o så koriander. Mims

annie ohlsson 15 januari, 2016 20:09 - Svara

Tack för ett smarrigt recept,,,,lär bli fler gånger,,,Försöker köra mer åt paleo hållet o utesluter gluten o mjölkprodukter ,,,,o mår mycket bättre,,,dock tar det ett tag innan kroppen hänger med i svängarna.
Annie

undervarttak 30 januari, 2016 19:46 - Svara

Tack snälla! Ja ren och naturlig mat är fantastiskt Annie!

Magnus & Jenny

Emma 2 maj, 2016 16:06 - Svara

Älskar verkligen er blogg och skafferiet är underbart på alla sätt och vis så tack för ni delar med er!
Har gjort denna innan men idag experimenterade jag lite och hade i bacon också och det blev super gott!

undervarttak 4 maj, 2016 14:00 - Svara

Hej Emma

Tack snälla för dina fina ord, vad glada vi blir!

Magnus & Jenny

bodil nissfolk 12 juli, 2016 13:43 - Svara

brukar sätta i grädde och bacon också.. idag provade jag att göra med grynost också…

undervarttak 13 juli, 2016 19:18 - Svara

Hej Bodil

Alltid roligt när man kan sätta sin egen prägel på recept! Misstänker att det smakade väldigt gott.

Magnus & Jenny

Catarina 14 augusti, 2016 11:16 - Svara

Den här ska testas i dag. Ser jätte gott ut.

Sturek 30 januari, 2017 18:56 - Svara

Gratängen blev väldigt, mums

undervarttak 31 januari, 2017 23:28 - Svara

Tack snälla Sture, så roligt att höra!

Magnus & Jenny

Gith Ewertzh 5 februari, 2017 21:32 - Svara

Hej!
Fick prover på eko sötpotatis från Italien i fredags, helt underbart goda och saftiga. Gjorde denna och det är med beröm godkänt! Tack för en fantastisk sida/ Gith

Yvonne 7 februari, 2017 19:32 - Svara

Så fantastiskt gott! Blivit en favorit!

undervarttak 8 februari, 2017 13:12 - Svara

Underbart att höra Yvonne!

Magnus & Jenny