
Sötpotatisgratäng med köttfärs
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader
- Skala och skiva sötpotatisen tunt
- Bryn nötfärsen i en stor gryta eller stekpanna med högre kanter
- Smaka av färsen med lite havssalt och grovmalen svartpeppar
- Häll på kokosmjölken
- Pressa ner vitlöken
- Hacka chilin i små bitar och tillsätt denna tillsammans med ingefäran och persiljan
- Rör om och låt koka i hop i några minuter
- Vänd försiktigt ner den skivade sötpotatisen och låt koka ytterligare någon minut
- Häll över i en ugnssäker form
- Grädda mitt i ugnen i 40 minuter till sötpotatisen blivit mjuk och gratängen fått lite färg
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus gratäng Paleo paleorecept recept
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se
Anna Håkansson 5 augusti, 2014 19:03 -
En smaksak naturligtvis men jag tror att detta recept blir godare med vit fisk typ tork, Pangasius istället för köttfärs.
undervarttak 6 augusti, 2014 17:39 -
Hej Anna
Roligt med recept som man kan ändra och ordna efter eget tycke och smak.
Magnus & Jenny
Marie 14 november, 2014 18:53 -
Gratängen är på gång här hemma, ska bli gott då jag varit sugen på ingefära, chili o vitlök hela veckan :))
Trevlig helg!
undervarttak 16 november, 2014 13:42 -
Hej Marie
Det samma till dig och vad roligt att du gjort vår Sötpotatisgratäng, den är riktigt god!
Magnus & Jenny
Lena 20 september, 2015 15:30 -
Jag tog koriander istf persilja. Det blev också bra. Så klassiska smaker. Chilli vitlök ingefära kokos o så koriander. Mims
undervarttak 20 september, 2015 16:47 -
Toppenbra Lena!
Magnus & Jenny
annie ohlsson 15 januari, 2016 20:09 -
Tack för ett smarrigt recept,,,,lär bli fler gånger,,,Försöker köra mer åt paleo hållet o utesluter gluten o mjölkprodukter ,,,,o mår mycket bättre,,,dock tar det ett tag innan kroppen hänger med i svängarna.
Annie
undervarttak 30 januari, 2016 19:46 -
Tack snälla! Ja ren och naturlig mat är fantastiskt Annie!
Magnus & Jenny
Emma 2 maj, 2016 16:06 -
Älskar verkligen er blogg och skafferiet är underbart på alla sätt och vis så tack för ni delar med er!
Har gjort denna innan men idag experimenterade jag lite och hade i bacon också och det blev super gott!
undervarttak 4 maj, 2016 14:00 -
Hej Emma
Tack snälla för dina fina ord, vad glada vi blir!
Magnus & Jenny
bodil nissfolk 12 juli, 2016 13:43 -
brukar sätta i grädde och bacon också.. idag provade jag att göra med grynost också…
undervarttak 13 juli, 2016 19:18 -
Hej Bodil
Alltid roligt när man kan sätta sin egen prägel på recept! Misstänker att det smakade väldigt gott.
Magnus & Jenny
Catarina 14 augusti, 2016 11:16 -
Den här ska testas i dag. Ser jätte gott ut.
undervarttak 21 september, 2016 12:46 -
Tack Catarina
Magnus & Jenny
Sturek 30 januari, 2017 18:56 -
Gratängen blev väldigt, mums
undervarttak 31 januari, 2017 23:28 -
Tack snälla Sture, så roligt att höra!
Magnus & Jenny
Gith Ewertzh 5 februari, 2017 21:32 -
Hej!
Fick prover på eko sötpotatis från Italien i fredags, helt underbart goda och saftiga. Gjorde denna och det är med beröm godkänt! Tack för en fantastisk sida/ Gith
Yvonne 7 februari, 2017 19:32 -
Så fantastiskt gott! Blivit en favorit!
undervarttak 8 februari, 2017 13:12 -
Underbart att höra Yvonne!
Magnus & Jenny
Christer 27 september, 2017 18:13 -
Står i ugnen nu med lite morötter å champinjoner som “bonus”.
Har ätit Paleo i två veckor nu inspirerad av en vän och Robb Wolfs fantastiska bok.
Köpte Jonas Paleokök men hittills tror jag att vi hittat dom flesta recepten här 🙂 tack för en mycket trevlig å innehållsrik sida, ser mycket fram emot er kokbok!
/ Christer
undervarttak 5 oktober, 2017 09:38 -
Hej Christer
Härligt att du äter en Paleokost! Roligt att höra att du tycker om våra recept, tack snälla!
Vi längtar också efter vår kokbok så september 2018 kommer bli en spännande tid.
Magnus & Jenny
Berit Björn 22 januari, 2018 14:01 -
Gillar er sida o ska gör gratängen idag äter paleo mix med lchf 1 år nu tycker de e kanon .Svar till Anna ät inte pangasius
undervarttak 23 januari, 2018 17:22 -
Tack snälla Berit!
Magnus & Jenny
Kicki 9 mars, 2019 15:48 -
Tack för att ni delar med er , jag har precis börjat med kollagen kaffet och nu ska jag prova denna gratäng och jag längtar tills jag får er kokbok. Ni är jätteinspirerande.
undervarttak 9 mars, 2019 16:01 -
Hej Kicki
Tack snälla för dina fina ord och så roligt att du beställt vår bok . Stort tack!
Magnus & Jenny
Cissi 10 juni, 2019 20:06 -
Denna gratängen är så himla god, en favorit som jag alltid återkommer till! 😀
undervarttak 13 juni, 2019 18:13 -
Tack snälla Cissi, så glada vi blir av din fina kommentar!
Magnus & Jenny
Liza 18 september, 2020 14:01 -
Hej! Jag är ny inom paleo, jag försöker planera mat inför helgen & nästa vecka, jag gillar eran sida! 🙂
Men vad kan man använda till den här gratängen om man inte tål kokosmjölk? Min mage sväller upp så hemskt av det, jag har ibs. Men vill ändå testa paleo / aip, hopas på att må bättre av det.
undervarttak 19 september, 2020 19:06 -
Hej Liza
Så roligt att du provar på Paleokost! Hoppas det fungerar fint för dig.
Alltid svårt när man har någon form av matallergi, blir merjobb och kan ställa till med besvär.
När man byter ut en ingrediens så kommer alltid smak och konsistens att förändras i förhållande till originalreceptet. Kanske kan du prova med mandlemjölk (blir sannolikt lite mer “rinnigt” då, men om du vill experimentera mer så kan du använda cashewsåsen som vi har i receptet: https://www.paleoskafferiet.se/kramiga-zucchininudlar-med-kantareller/
Magnus & Jenny
Susanne 16 mars, 2021 19:15 -
Äter just nu AIP och blev så glad när jag hittade denna gratäng. Jag tog bara bort chili och svartpeppar och tog extra vitlök istället. Det blev såååå gott! Idag blev den middagsmat, men ser fram emot många frukostar med gratängen 😉
Tack för en inspirerande sida! ❤
Gith Ewertzh 8 februari, 2022 14:09 -
Hade glömt hur god denna är, mums! Blir att göra lite oftare nu!
Gith
undervarttak 11 februari, 2022 13:43 -
Tack Gith
Magnus & Jenny