Ingredienser

Paleoräkpaj

För 4-6 personer

Pajdeg
3 dlmandelmjöl
0,5 dlskalade sesamfrön
1 mskpsyllium
1 tskhavssalt
40 gramkokosolja
1 stägg

OBS! Psyllium och Fiberhusk är samma sak.

Dekoration
Efter tycke & smakfärsk dill
Paleoräkpaj

Strikt Paleoräkpaj

Så här gör du

Pajdeg

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Mixa mandelmjöl och de skalade sesamfröna i en mixer
  • Tillsätt de övriga ingredienserna och mixa till en deg
  • Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel
  • Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter tills det fått lite färg

Fyllning

  • Skala och skiva de kokta äggen
  • Täck botten av pajskalet med äggen
  • Fördela de skalade räkorna över äggen

Äggstanning

  • Vispa samman ägg, kokosmjölk, dijonsenap och dill i en bunke
  • Häll äggstanningen över äggen och räkorna
  • Grädda Räkpajen mitt i ugnen i ca 25 minuter tills äggstanningen stelnat
  • Dekorera med lite färsk dill vid servering

Räkpaj 1

Ät och Njut tillsammans med en stor och härlig sallad!
 
Låt dig även inspireras av andra goda pajer som du hittar här i Paleoskafferiet.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus recept Paleo räkpaj glutenfri mjölkfri Sverige paleorecept

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Jassa 11 november, 2014 00:10 - Svara

Underbar paj! Så goda smakkombinationer! Satt perfekt efter gympasset!

undervarttak 11 november, 2014 13:58 - Svara

Tack snälla Jassa! Så roligt att höra!

Magnus & Jenny

Maria 19 november, 2014 17:17 - Svara

Hej och tack för en bra inspirationssida!
Kan man byta kokosmjölken mot havremjölk alt halvregrädde?
Med vänlig hälsning, Maria

undervarttak 20 november, 2014 10:51 - Svara

Hej Maria

Tack för dina fina ord om vår sida!

Det kan man troligen göra, men havre ingår inte i Paleo och pajen blir därmed inte en ”Strikt Paleoräkpaj”.

Magnus & Jenny

Cecilia 14 februari, 2015 09:55 - Svara

Hej! Kan jag använda oskalade sesamfrön?

undervarttak 16 februari, 2015 09:41 - Svara

Hej Cecilia

Ja det kan man, det blir bara en annan textur.

Magnus & Jenny

Cecilia G 19 mars, 2015 14:38 - Svara

Hej!
Sesamfrön förekommer ofta – i bröd, pajdeg. Av någon speciell orsak? Kan sesamfröna ersättas med något annat i pajdegen?

undervarttak 22 mars, 2015 16:12 - Svara

Hej Cecilia

Vi använder sesamfrön för texturens skull, om man vill så går det bra att utesluta dem helt.

Magnus & Jenny

Mikael 10 maj, 2015 18:45 - Svara

Tack för en underbar sida till att börja med! :)

Jag undrar, kan man byta ut mandelmjölet mot lika mycket kokosmjöl istället?

undervarttak 12 maj, 2015 17:39 - Svara

Hej Mikael

Tack snälla för dina fina ord om vår sida!

Nej det går inte! Mandelmjöl och kokosmjöl har olika egenskaper, kokosmjölet har BETYDLIGT större uppsugningsförmåga. Du får endast använda en tredjedel av kokosmjöl och kanske även tillsätta ett extra ägg.

Stort lycka till
Magnus & Jenny

Lena 23 september, 2015 22:51 - Svara

Fantastiskt god!!!

Sanna 4 mars, 2016 12:24 - Svara

Använder ni hela innehållet i kokosmjölken dvs även vattnet? Eller bara det ”tjocka”?

undervarttak 11 mars, 2016 09:22 - Svara

Hej Sanna

Vi använder ”Santa Maria Extra Creamy Coconutmilk” på tetrapck i våra recept (den är ej separerad).

Magnus & Jenny

Sanna 18 mars, 2016 18:55 - Svara

Jag blir SÅ glad att hitta en så fantastisk sida med recept som får mig att vilja springa hem och laga mat i timmar utan att jag skall behöva bli medlem eller betala för att läsa recepten. GRYMT !!!!

undervarttak 21 mars, 2016 11:10 - Svara

Hej Sanna, vad glada vi blir av din kommentar! Tack snälla!

Magnus & Jenny

Marie Louice Börjesson 13 april, 2016 10:32 - Svara

Hej Ni båda.
Trevligt med människor som tar initiativ och gör något för oss ”initiativlösa stackare”. Hahaha
Ställer mig på Sannas sida och säger till Er som hon sa.
Tack ♡

undervarttak 13 april, 2016 17:04 - Svara

Tack snälla för dina fina ord Marie.

Magnus & Jenny

Sussie 24 april, 2016 09:24 - Svara

Hej!
Det här låter ju jättegott men jag undrar om den tar mycket smak av kokosmjölken?
Tack på förhand.

undervarttak 25 april, 2016 14:31 - Svara

Hej Sussie

Tack, vad roligt att du tycker att pajen låter god. Vi skulle säga nej på din fråga, det är inte smak av kokos.

Magnus & Jenny

Karin 26 maj, 2016 19:31 - Svara

Hej! Första ggn jag prover ert recept! Min paj består av kokt lax som jag hade kvar plus räkor.
Jag tog mandelmjölk istället för cocosmjölk av misstag! Väntar nu med spänning på resultatet! Nu står pajen i ugnen!

undervarttak 30 maj, 2016 13:51 - Svara

Hej Karin

Kul att du provar ett av våra recept. Kokosmjöl och mandelmjöl har lite olika egenskaper och man brukar inte kunna byta dem rakt av (1:1). Hur gick det för dig, smakade pajen fint?

Magnus & Jenny