Paleoskafferiet

Supersnabb Bärsylt

undervarttak ,

Author: undervarttak

Ingredienser

Bärsylt

För 1 liten burk

200 gram bär

Använd t.ex. blåbär och/eller hallon, det går bra med färska eller frysta bär.

Bärsylt 1

Supersnabb Bärsylt

Så här gör du
 

  • Häll bären i en liten kastrull
  • Sätt bären på spisen (om du använder frusna bär, låt de tina på medelvärme)
  • Rör om då och då
  • När bären börjat koka så låt dem koka en stund så att en del av bärsaften avdunstar och sylten tjocknar något (10-15 minuter, sylten tjocknar ytterligare lite när den svalnat)
  • Rör då och då
  • Häll upp sylten på en burk och låt den svalna
  • Förvara sylten i kylskåp
  • Håller ca 1 vecka

Suppersnabb bärsylt 1
Ät och Njut av underbar och naturlig Bärsylt. Använd den gärna till våra Busenkla Bananplättar.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus bär sylt Paleo paleorecept recept paleosverige sverige

chriztian 15 mars, 2016 22:29 - Svara

Tack för receptet!
Jag gjorde sylt idag och upptäckte er sida först nu ikväll. Fantastiska recept,gjorde tortillachipsen som var jättegoda!.
Ett litet tips:
Slå två flugor i en smäll och koka några minuter kortare. Sila sylten och vips så har du hallonsaft också :)

undervarttak 16 mars, 2016 19:08 - Svara

Hej Chriztian

Tack snälla för dina fina ord, vad glada vi blir! Bra tips, härligt!

Magnus & Jenny