Pannkakor på sötpotatismjöl

Ingredienser

Pannkakor på sötpotatismjöl

Ger 6-8 pannkakor

Tllagningstid:

20 minuter

4 st   
1 dl   
4 msk   
2 msk   
1 tsk   
1 krm   

Ghee att steka i

Vi rekommenderar:

En stekpanna med keramisk non-stick beläggning är bra att ha när du steker pannkakor. Vi använder en GreenPan.

Husgeråd

  
  
  
  

Allergiinformation: Receptet innehåller ägg.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore, Glimja, Hemköp och Bagaren & Kocken.

Pannkakor på sötpotatismjöl

Visst låter det spännande, pannkakor på sötpotatismjöl!

Det är alltid kul att testa nya produkter som kan bidra till nya härliga recept och Sötpotatismjöl är inget undantag.

Lyxig frukost

När det steks pannkakor eller plättar till frukost är det fest här hemma Under vårt tak. Frukosten känns extra lyxig och vi njuter.

Våra Busenkla Bananplättar är en favorit men om vi har kall sötpotatis över från gårdagens middag så är Sötpotatisplättar ljuvligt gott.

Annons för kokböckerna Ren och naturlig mat och Nyttigare gott

Nu behöver vi inte vänta på att det ska bli sötpotatis över från middagen utan nu kan vi laga Pannkakor och plättar på sötpotatismjöl när vi önskar, toppen!

Naturligt glutenfritt

Vill man undvika spannmål är sötpotatismjöl toppen då sötpotatis är en rot.

Är man glutenintolerant, eller av andra anledningar önskar utesluta gluten från sin kost, då är sötpotatismjöl också toppen då mjölet är 100% helt naturligt fritt från gluten. Så bra!

Vad är sötpotatismjöl?

Men vad är då sötpotatismjöl och vad innehåller det? Gör ett besök på Bloggen och läs mer om Sötpotatismjöl.

Recept

Gör din frukost, lunch eller ditt mellanmål extra lyxigt med härliga Pannkakor på sötpotatismjöl.

Så här gör du

  • Vispa samman ägg och vatten i en bunke
  • Tillsätt sötpotatismjöl, kollagen, kardemumma och salt
  • Vispa samman till en slät smet

Sötpotatismjöl klumpar sig lätt så vispa tills klumparna försvinner alt. sila i sötpotatismjölet, lite åt gången.

  • Stek till fina pannkakor på medelvärme i lite ghee

Tips! Vänd pannkakan när den är nästan genomstekt, då går den enkelt att vända.

Ät och njut!

Pannkakor på sötpotatismjöl toppade med röda vinbär

Servera tillsammans med färska bär och kanske lite vispad kokosgrädde, så gott!

Vill du ta del av ännu fler goda recept på pannkakor och plättar som är helt fria från gluten, mejerier och vitt socker så hittar du dem här.

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Glimja, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak

Nyttigt nyttig frukosttips paleo glutenfria mjöl utan gluten sverige mattips steka glutenfritt mejerifritt mat