Äggsallad

Ingredienser

Äggsallad

För 2 personer

Tillagningstid*

20 minuter

6 st   
0.5 dl   
100 g   
10 st   
0.5 dl   
0,5 dl   
  
  

4 blad   

Husgeråd

*Tiden för att koka äggen och göra majonnäsen är inte medräknad.

**Här kan du använda räkor, kyckling, parmaskinka, rökt sidfläsk eller något annat om du önskar.

***Du kan välja valfri önskad kål eller salladssort att servera din äggsallad på.

Allergiinformation: Receptet innehåller ägg.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore, Hemköp och Bagaren & Kocken.

Äggsallad – fräscht, gott och enkelt!

Varma härliga dagar när livet är lätt att leva och man även vill att maten ska vara lätt att laga passar denna krämiga äggsallad perfekt att avnjuta till lunch eller som mellanmål på balkongen, i gröngräset eller i parken.

Gör ett besök och läs mer om våra tankar kring receptet Äggsallad på Bloggen.

Så här gör du

  • Hårdkoka äggen och låt svalna
  • Gör en halv omgång av Enkel majonnäs
  • Klipp eller skär baconet i mindre bitar och stek dem knapriga i en stekpanna
  • Skala och hacka äggen
  • Skär tomaterna i skivor
  • Finhacka rödlöken och gräslöken
  • Lägg ner i en stor bunke och tillsätt majonnäsen

  • Rör samman
  • Smaka av med himalayasalt och svartpeppar

  • Skölj av savoykålsbladen, eller annat önskat kål eller salladsblad
  • Fördela äggsalladen på bladen
  • Toppa med lite hackad gräslök

Ät och njut!

En god sallad är alltid rätt, antingen som ett gott tillbehör eller som en egen liten måltid. Förutom denna krämigt goda Äggsallad hittar du här i Paleoskafferiet många flera goda recept på sallad. Titta runt och låt dig inspireras!

Paleo så gott och så enkelt!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak

paleo paleorecept wraps paleomat under vårt tak hälsa hälsosam