Ingredienser

Äpplekaksbollar

Ger 12 bollar

12 st färska dadlar
2,5 dl (50 g) torkade äppeltärningar
1 msk kanel
1 tsk mald kardemumma
0,5 tsk äkta vaniljpulver
1 msk smält kokosolja
Efter tycke & smak finhackad rostad mandel

Om det skulle finnas nötallergi i familjen eller bland dina vänner så kan du även rulla dina Äpplekaksbollar i kanel, kardemumma eller varför inte i finhackad torkad äpple!

Vid AIP, uteslut hackad mandel (kan också vara bra att tänka på mängden vaniljpulver och torkad frukt som man äter).

Äpplekaksbollar

Så här gör du

  • Torr rosta den finhackade mandeln tills den blir lätt gyllene brun i en stekpanna
  • Häll upp mandeln på en tallrik och låt den svalna
  • Smält kokosolja
  • Kärna ur dadlarna
  • Lägg dadlarna i en matberedare med knivblad
  • Mät upp torkade äppeltärningar, kanel, mald kardemumma, äkta vaniljpulver och den smälta kokosoljan och häll ner tillsammans med dadlarna

Äpplekaksbollar1

  • Mixa till en kladdig deg

Äpplekaksbollar2

  • Rulla till fina bollar
  • Rulla bollarna i mandeln

Äpplekaksbollar3

  • Förvara dina Äpplekaksbollar i en lufttät burk i kylen eller i frysen
  • Ät och Njut!

Äpplekaksbollar4
 
Här hittar du även en video på receptet, klicka dig in till vår You Tube och titta på videon!
 
Låt dig inspireras av andra goda recept med Äpple här Under vårt tak och Paleoskafferiet.
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
 
Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak

rawfood rawfoodboll äppelkaksbollar äpplekaksboll

Lotta Romin 11 februari, 2017 16:58 - Svara

Fantastiskt goda äpple bollar,

undervarttak 13 februari, 2017 13:14 - Svara

Tack snälla Lotta, så roligt att höra!

Magnus & Jenny