Äpplekaksbollar

Ingredienser

Äpplekaksbollar

Ger 12 bollar

12 st   
2,5 dl (50 g)   
1 msk   
1 tsk   
0,5 tsk   
1 msk   
Efter tycke & smak   

Om det skulle finnas nötallergi i familjen eller bland dina vänner så kan du även rulla dina Äpplekaksbollar i kanel, kardemumma, kokos eller varför inte i finhackad torkad äpple!

Vid AIP, uteslut hackad mandel och kardemumma (kan också vara bra att tänka på mängden vaniljpulver och torkad frukt som man äter).

Husgeråd

Äpplekaksbollar

Så här gör du

  • Torr rosta den finhackade mandeln tills den blir lätt gyllene brun i en stekpanna
  • Häll upp mandeln på en tallrik och låt den svalna
  • Smält kokosolja
  • Kärna ur dadlarna
  • Lägg dadlarna i en matberedare med knivblad
  • Mät upp torkade äppeltärningar, kanel, mald kardemumma, äkta vaniljpulver och den smälta kokosoljan och häll ner tillsammans med dadlarna

Äpplekaksbollar1

  • Mixa till en kladdig deg

Äpplekaksbollar2

  • Rulla till fina bollar
  • Rulla bollarna i mandeln

Äpplekaksbollar3

  • Förvara dina Äpplekaksbollar i en lufttät burk i kylen eller i frysen
  • Ät och Njut!

Äpplekaksbollar4

Här hittar du även en video på receptet, klicka dig in till vår You Tube och titta på videon!

Låt dig inspireras av andra goda recept med Äpple här Under vårt tak och Paleoskafferiet.

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak

rawfood rawfoodboll äppelkaksbollar äpplekaksboll