Ingredienser

Äpplekaksbollar

Ger 12 bollar

12 st färska dadlar
2,5 dl (50 g) torkade äppeltärningar
1 msk kanel
1 tsk mald kardemumma
0,5 tsk äkta vaniljpulver
1 msk smält kokosolja
Efter tycke & smak finhackad rostad mandel

Om det skulle finnas nötallergi i familjen eller bland dina vänner så kan du även rulla dina Äpplekaksbollar i kanel, kardemumma eller varför inte i finhackad torkad äpple!

Vid AIP, uteslut hackad mandel (kan också vara bra att tänka på mängden vaniljpulver och torkad frukt som man äter).

Äpplekaksbollar

Äpplekaksbollar

Så här gör du
 

  • Torr rosta den finhackade mandeln tills den blir lätt gyllene brun i en stekpanna
  • Häll upp mandeln på en tallrik och låt den svalna
  • Smält kokosolja
  • Kärna ur dadlarna
  • Lägg dadlarna i en matberedare med knivblad
  • Mät upp torkade äppeltärningar, kanel, mald kardemumma, äkta vaniljpulver och den smälta kokosoljan och häll ner tillsammans med dadlarna

Äpplekaksbollar1

  • Mixa till en kladdig deg

Äpplekaksbollar2

  • Rulla till fina bollar
  • Rulla bollarna i mandeln

Äpplekaksbollar3

  • Förvara dina Äpplekaksbollar i en lufttät burk i kylen eller i frysen
  • Ät och Njut!

Äpplekaksbollar4 Låt dig inspireras av andra goda recept med Äpple här Under vårt tak och Paleoskafferiet.
 
Jenny & Magnus rawfood rawfoodboll äppelkaksbollar äpplekaksboll
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Lotta Romin 11 februari, 2017 16:58 - Svara

Fantastiskt goda äpple bollar,

undervarttak 13 februari, 2017 13:14 - Svara

Tack snälla Lotta, så roligt att höra!

Magnus & Jenny