Imam bayildi – Fylld aubergine

Ingredienser

Imam bayildi

För 4 personer

Tillagningstid:

60 min

2 st   
Efter tycke och smak   
1 st   
390 g   
1 st   
1 tsk   
1 tsk   
4 msk   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   

Till servering

1 st   
Efter tycke & smak   

Husgeråd

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore, Hemköp och Bagaren & Kocken.

Imam bayildi

Denna vegetariska rätt är försvinnande god och smakar härligt som en enkel egen liten rätt tillsammans med en stor och fräsch sallad eller som ett gott tillbehör till köttet, fisken eller kycklingen.

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Skölj och dela auberginen på längden
  • Snitta den skurna sidan med en kniv
  • Bryn auberginen i olivolja på medelvärme i en stekpanna runt om tills den fått fin färg
  • Lägg över i en ugnssäker form med snittytan uppåt
  • Skala och dela löken i mindre delar
  • Bryn löken tills den blivit mjuk och gyllene i stekpannan
  • Häll över de krossade tomaterna
  • Pressa ner vitlöksklyftan
  • Tillsätt rökt paprikapulver, finhackad chili och hackad persilja
  • Rör om och koka samman i 5 minuter
  • Smaka av med salt och nymald svartpeppar
  • Fördela tomatröran över auberginen

DSC02342

  • Gratinera i ugnen i 30 minuter
  • Vid servering pressa över citronsaft och toppa med persilja

Ät och Njut av din fyllda aubergine!

Är du sugen på mer vegetariskt hittar du flera goda vegetariska recept här i Paleoskafferiet.

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak