Ingredienser

Imam bayildi

För 4 personer

Tillagningstid:

60 min

Till servering
1 st citron, pressad
Efter tycke & smak persilja

Imam bayildi

Denna vegetariska lilla rätt är försvinnande god och smakar härligt som en enkel egen liten rätt tillsammans med en stor och fräsch sallad eller som ett gott tillbehör till köttet, fisken eller kycklingen.

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Skölj och dela auberginen på längden
  • Snitta den skurna sidan med en kniv
  • Bryn auberginen i olivolja på medelvärme i en stekpanna runt om tills den fått fin färg
  • Lägg över i en ugnssäker form med snittytan uppåt
  • Skala och dela löken i mindre delar
  • Bryn löken tills den blivit mjuk och gyllene i stekpannan
  • Häll över de krossade tomaterna
  • Pressa ner vitlöksklyftan
  • Tillsätt rökt paprikapulver, finhackad chili och hackad persilja
  • Rör om och koka samman i 5 minuter
  • Smaka av med salt och nymald svartpeppar
  • Fördela tomatröran över auberginen

DSC02342

  • Gratinera i ugnen i 30 minuter
  • Vid servering pressa över citronsaft och toppa med persilja

 
Ät och Njut av din fyllda aubergine!
 
Är du sugen på mer vegetariskt hittar du flera goda vegetariska recept här i Paleoskafferiet.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus paleo recept paleorecept paleosverige paleokost paleomat nyttigt paleoblogg under vårt tak
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Margareta thomsen 31 augusti, 2017 10:52 - Svara

Hej! Lagar denna spännande rätt, men vilken temperatur ska det vara på ugnen. Jag hittar det inte i receptet

undervarttak 31 augusti, 2017 12:11 - Svara

Tack Margareta, receptet är nu uppdaterat med en ugnstemperatur.

Magnus & Jenny