Ingredienser

Revben

För 8 personer

1 kg rev
1,5 msk himalayasalt/havssalt
1 msk kryddpeppar (hela korn)
2 st lagerblad
1 st apelsin
1 st lök
0,5 msk nejlikor (hela)
5 cm färsk ingefära
Efter tycke & smak vatten

Vi har använt "Rev av bog" (tjocka revben).

Kokta revben med smak av Jul

Så här gör du

  • Skala apelsinen och skär den på mitten
  • Skala löken och skär den på mitten
  • Tryck i nejlikorna i lökhalvorna
  • Skala ingefäran och skär upp den i slantar
  • Lägg reven och alla övriga ingredienser i en gryta och fyll på med vatten så att det täcker allt
  • Koka upp under lock och låt koka i c:a 2 timmar
  • Känn efter så att benen lossar från köttet (då är reven klara)
  • Lyft upp dina rev
  • Sila buljongen och spara för att senare kunna användas i en soppa eller gryta (går utmärkt att frysa)
  • Skär upp reven och njut av underbart goda Kokta revben med smak av Jul!

Kokta revben är ett perfekt tillbehör på julbordet.
 
Paleo så gott och så enkelt!
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
 
Signaturbild på Jenny & Magnus

Paleorecept recept Sverige Paleo

Hosting Italia 21 augusti, 2016 20:38 - Svara

Hemligheten till att fa riktigt mora och fina revben ar genom att forkoka dem innan de penslas med glaze och grillas klart i ugn. Ge dem tid och pensla med en god glaze sa blir julbordet komplett. De har passar lika bra till julbordet saval som sma munsbitar att servera till gloggminglet. Glom inte att lagga fram servetter eftersom det blir lite kladdigt om fingrarna.