Korvgryta med fänkål och paprika

Korvgryta med fänkål och paprika i gjutjärnsgryta

Ingredienser

Korvgryta

För 4 personer

Tillagningstid:

40 minuter

Topping

2 msk   

Husgeråd

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore, Hemköp, Gröna gårdar och Bagaren & Kocken.

Korvgryta med fänkål och paprika

Hur gott är det inte med en riktigt mustig korvgryta.

Serverad tillsammans med ett härligt blomkålsris och en fräsch sallad blir detta snabbt en ny favorit för alla i familjen.

Så här gör du

  • Skär korven i önskade bitar
  • Skala och hacka löken
  • Kärna ur och skär paprikan i större bitar
  • Strimla fänkålen. Vi använde en mandolin
  • Stek löken i lite ghee i en stekgryta eller stekpanna med höga kanter tills den börjar mjukna
  • Tillsätt korven och stek tills den börjar få lite färg
  • Pressa ner vitlöksklyftorna och tillsätt tomatpurén
  • Rör samman
  • Tillsätt de finkrossade tomaterna
  • Rör ner hackad chili, rökt paprikapulver, timjan, salt och peppar
  • Rör samman
  • Lägg i paprikan och den strimlade fänkålen
  • Låt koka i ca 10 minuter tills fänkålen och paprikan börjar kännas mjuka.
  • Smaka av med eventuellt lite mer salt och peppar
  • Strö över hackad gräslök och servera

Tid att Njuta!

Närbild på Korvgryta med fänkål och paprika

Vill du njuta av fler goda grytor så hittar du recepten här.

Paleo så gott och så enkelt!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp, Gröna gårdar och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak

gryta recept paleorecept paleosverige paleo nyttigmat godmat nyttigt