Kycklingcurry med aubergine

Kycklingcurry med aubergine

Ingredienser

Kycklingcurry med aubergine

För 6 personer

Tillagningstid:

75 minuter

1 kg   
2 st   
2 st   
1 msk   
1 msk   
2 msk   
4 st   
8 dl   
4 dl   
1 stor näve   
1,5 tsk   

Ghee att steka i

Husgeråd

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore, Hemköp och Bagaren & Kocken.

Kycklingcurry med aubergine

Tänk dig en fin ekologisk kycklingfilé och nyskördad aubergine tillsammans med den ljuvliga smaken av curry. Denna härliga Kycklingcurry med aubergine har allt man kan önska.

Servera tillsammans med ett gott blomkålsris och en enkel sallad och njut. Nyttigt, enkelt och gott!

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 200 grader
Auberginen
  • Skär auberginerna i ca 1,5 cm tjocka skivor, skär lite på diagonalen, beroende på hur stora skivorna blir dela dem även på längden
  • Lägg auberginen på en plåt med bakplåtspapper
  • Ringla över lite olivolja och strö på lite flingsalt
  • Rosta mitt i ugnen i 15 minuter till de börjar bli lite gyllene
  • Ta ut auberginen och vänd skivorna med hjälp av en stekspade
  • Rosta i ytterligare 10 minuter
  • Ta ut och ställ åt sidan
Kycklingen
  • Ringla olivolja i botten på en ugnssäker form och lägg i kycklingfiléerna
  • Ringla ytterligare lite olivolja på kycklingen samt strö över lite flingsalt och peppar
  • Sätt in ugnen och tillaga i 30 minuter

Annons till kokböcker Paleo

Curryn
  • Skala och skär löken i bitar
  • Fräs löken gyllen i en stekpanna tillsammans med ghee
  • Skala och finriv ingefäran på ett rivjärn
  • Rensa och hacka chilin
  • Tillsätt ingefäran och chilin i pannan med löken
  • Pressa ner vitlöksklyftorna och tillsätt curryn
  • Rör om och låt allt fräsa samman snabbt
  • Tillsätt de krossade tomaterna, den rostade auberginen och kokosmjölken
  • Rör samman och låt koka ihop försiktigt några minuter
  • Hacka persiljan och tillsätt tillsammans med salt
  • Låt koka samman försiktigt ytterligare någon minut
Servering
  • Skär kycklingfiléerna i tjockare skivor
  • Häll lite av curryn på ett djupare uppläggningsfat/form
  • Lägg på kycklingen
  • Fördela resten av curryn över kycklingen
  • Strö över färsk persilja och lite ha hackad chili

Nu är din Kycklingcurry med aubergine redo att avnjutas!

Kycklingcurry med aubergine serverad tillsammans med blomkålsris

Låt dig inspireras av fler goda recept med kyckling från Paleoskafferiet/ Under vårt tak. Du hittar recepten här.

Tid att njuta!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak

Tillaga gryta gratäng aubergine nyttig middag mat veckomeny måltidsplanering paleo sverige kost hälsa