Kycklingpaj med soltorkade tomater och bladspenat

Ingredienser

Kycklingpaj

För 4 personer

Pajdeg

3 dl   
0,5 dl   
1 msk   
1 tsk   
40 g   
1 st   

Fyllning

3 st   
1 st   
8 st   
140 g   
1 st   

Kokosolja eller ghee att steka i

Äggstanning

3 st   
2 dl   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   
Efter tycke 6 smak   

Kycklingpaj

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Börja med pajdegen och mixa mandelmjöl och sesamfrö i en mixer
  • Tillsätt de övriga ingredienserna och mixa till en deg
  • Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel
  • Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter tills det fått lite färg

pajskal

  • Förbered fyllningen
  • Skala och hacka löken
  • Strimla de soltorkade tomaterna
  • Bryn samman löken och de soltorkade tomaterna lätt i en panna med höga kanter
  • Skär kycklingfiléerna i mindre bitar
  • Rör ner kycklingen med löken och de soltorkade tomaterna i pannan
  • Låt steka samman några minuter till kycklingen blivit vit

Kycklingpaj 1

  • Häll över bladspenaten/babyspenaten och bryn ihop lätt tills spenaten blivit mjuk
  • Pressa ner vitlöken och rör om
  • Fördela fyllningen i det förgräddade pajskalet
  • Vispa samman äggstanningen och häll över pajen
  • Grädda pajen i ca 35 minuter tills äggstanningen stelnat

Kycklingpaj 2

Ät och Njut!
 
Kycklingpajen passar lika bra till vardag som till fest. Servera den tillsammans med en härlig sallad eller varför inte duka upp till pajbuffé nästa gång du har gäster och servera den tillsammans med många andra förföriskt goda pajer.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo paleorecept recept Sverige matblogg paleoblogg
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]