Latmanstaco

Ingredienser

Latmanstaco

För 4 personer

Tillagningstid:

45 minuter

600 g   
1 st   
390 g   

Ghee, animaliskt fett eller kokosolja att bryna i.

Tacokrydda

1,5 tsk   
2 tsk   
2 tsk   
1 tsk   
1 tsk   
1 tsk   
2 krm   

Smuldeg

2,5 dl   
0,5 tsk   
0,5 tsk   
0,5 tsk   
0,5 tsk   
0,5 tsk   
0,5 tsk   
0,5 tsk   
1 st   

Husgeråd

  
  
  
  
ev.   

Allergiinformation: Receptet innehåller ägg och mandel.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore, Hemköp, Gröna gårdar och Bagaren & Kocken.

Latmanstaco

Kan taco bli så mycket enklare än vad det är? Vi skulle svara ja på den frågan!

När man inte orkar stå och baka de där goda Tortilla Chipsen som man så gärna vill servera till sin tacos men ändå vill ha det där knaprigt goda. När man heller inte vill göra någon Het salsa eller Guacamole utan vill ha något lätt och såsigt ändå. Jo, då lagar man denna härliga Latmanstaco!

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Blanda samman kryddblandningen
  • Skala och hacka löken
  • Bryn löken i stekpanna i lite ghee tills den blivit mjuk och börjar få lite färg
  • Tillsätt nötfärsen
  • Bryn samman tills färsen börjar få färg och är genomstekt
  • Tillsätt de krossade tomaterna och rör om
  • Tillsätt kryddblandningen och rör om
  • Låt koka samman på låg värme i 5 minuter
  • Gör smuldegen

Om du har en stekpanna som du kan använda i ugnen så låter du röran ligga kvar i pannan annars får du hälla över tacoröran i en ugnssäker form.

  • Smula degen över tacoröran
  • Grädda mitt i ugnen i 25 minuter tills degen fått lite färg och känns hård

Nu är din Latmanstaco klar att avnjutas! Servera tillsammans med en härlig sallad.

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp, Gröna gårdar och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak