Paleoskafferiet

Latmanstaco

undervarttak , , ,

Author: undervarttak

Ingredienser

Latmanstaco

För 4 personer

Tillagningstid:

45 minuter

600 g nötfärs
1 st gul lök
390 g krossade tomater

Ghee, animaliskt fett eller kokosolja att bryna i.

Latmanstaco

Kan taco bli så mycket enklare än vad det är? Vi skulle svara ja på den frågan! När man inte orkar stå och baka de där goda Tortilla Chipsen som man så gärna vill servera till sin tacos men ändå vill ha det där knaprigt goda. När man heller inte vill göra någon Het salsa eller Guacamole utan vill ha något lätt och såsigt ändå. Jo, då lagar man denna härliga Latmanstaco!

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Blanda samman kryddblandningen
  • Skala och hacka löken
  • Bryn löken i stekpanna i lite ghee tills den blivit mjuk och börjar få lite färg
  • Tillsätt nötfärsen
  • Bryn samman tills färsen börjar få färg och är genomstekt
  • Tillsätt de krossade tomaterna och rör om
  • Tillsätt kryddblandningen och rör om
  • Låt koka samman på låg värme i 5 minuter
  • Gör smuldegen

Om du har en stekpanna som du kan använda i ugnen så låter du röran ligga kvar i pannan annars får du hälla över tacoröran i en ugnssäker form.

  • Smula degen över tacoröran
  • Grädda mitt i ugnen i 25 minuter tills degen fått lite färg och känns hård

 
Nu är din Latmanstaco klar att avnjutas! Servera tillsammans med en härlig sallad.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo paleorecept paleosverige tacos taco enkel fredagsmys enkelt mat matblogg paleoblogg recept nyttigt sverige
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Patriq Hansson 8 oktober, 2018 22:20 - Svara

Såg att det här receptet saknar kommentarer så här kommer en, eftersom jag tycker det förtjänar en kommentar 🙂
Har precis lagat och ätit er latmanstaco (jag vill hela tiden säga fattigmanstaco av nån anledning) och den var riktigt snabb och enkel att fixa. Kastade ihop en snabb sallad av bladspenat, avocado och pärltomater med lite olja på. Jag köpte färdig tacokrydda av ekologisk sort helt utan tillsatser, men att göra egen är förstås troligen billigare i långa loppet.
Smuldegen blev väldigt god också, men jag vill fråga vad anledning är till att inte använda hela ägget? Blir det mindre “smulig” om äggulan är med?

undervarttak 16 oktober, 2018 18:50 - Svara

Hej Patriq

Tack snälla för en fin kommentar och “Fattigmanstaco” är också ett toppennamn på rätten!

Vi använder enbart vitan då vi upplever att smuldegen blir en bättre konsistens, knaprigare/frasigare på detta sätt.

Magnus & Jenny