Ingredienser

Nyponsoppa

Ger 1 liter

Tillagningtid

10 minuter

Nyponsoppa

Ljummen nyponsoppa med lite glass eller grädde toppat med mandelbiskvier, visst väcker det barndomsminnen.
 
Mycket har ändrats från barndomen när de gäller de val vi gör när det kommer till mat men längtan efter en mugg med härlig nyponsoppa då och då finns kvar.
 
Och att vi idag väljer att toppa den ljumna nyponsoppan med Cashewglass eller lite vispad kokosgrädde smaksatt med en gnutta äkta vaniljpulver och hemmabakade mandelbiskvier, ja, det tycker vi gör det ännu godare.
 
Njut av ljuvlig nyponsoppa du också!

Så här gör du

  • Blanda samman nyponpulver och tapiokastärkelse i en skål
  • Mät upp vatten och häll i en kastrull
  • Vispa ner blandningen med nyponpulver och tapiokastärkelse
  • Koka upp och låt sjuda någon minut
  • Vispa ner lönnsirapen mot slutet för sötning

Servera varm eller kall!
 
Nyponsoppa serverad med vispad kokosgrädde och mandelbiskvier

Här hittar du receptet på vår Cashewglass och hembakade mandelbiskvier.
 
Tid att njuta!
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
 
Signaturbild på Jenny & Magnus

Paleo nypon mat inspo inspiration tips hemmakokt hemmagjord recept nyttigt nyttig enkelt enkel gott Under vårt tak matglädje nypondricka nypondryck