Paleo Cashew Butter Board

Cashew Butter Board

Ingredienser

Paleo Cashew Butter Board

För 4-6 personer

Tillagningstid:

30 minuter*

175 g   
1,5 dl   
2 msk   
2 msk   
1 st   
2 krm   
  
1 st   
3 msk   
  

Topping

  
  
  
  
  
  

*Tiden för blötläggning av cashewnötterna är inte medräknad.

Allergiinformation: Receptet innehåller cashewnötter och solroskärnor.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Bagaren & Kocken.

Cashew Butter Board

Har du testat Butter Board? Denna lilla utsökta rätt som blivit otroligt trendig de senaste åren, och vi förstår verkligen varför!

Med sin ljuvliga krämighet och härliga smaker blir en Butter board det perfekta tilltugget vid kvällsmyset, glöggminglet eller serverad som en liten förrätt vid middagen tillsammans med vännerna.

Vår variant med ett smör på cashewnötter istället för det klassiska smöret smakar underbart gott och du serverar det förslagsvis tillsammans med ett gott bröd, knäckebröd, grissini eller skurna grönsaker.

Underbart gott recept på Cashew Butter Board

Smaksättning

I vår variant på Cashew Butter Bord har vi smaksatt på ett ganska klassiskt sätt med brynt lök och örter men när det kommer till smaksättning och topping så sätter bara fantasin gränser.

Varför inte testa med räkor, salladslök, dill, citron och rostade pinjenötter en härlig sommardag eller valnötter, färska fikon, parmaskinka och honung till jul.

Så här gör du

Förbered

Lägg cashewnötterna i blöt, minst 4 timmar eller över natten

Gör Cashewkrämen “smöret”

  • Häll av blötläggningsvattnet från cashewnötterna och skölj av dem
  • Lägg ner cashewnötterna i en mixer, du kan också använda dig av en stavmixer
  • Tillsätt vatten, olivolja och pressad citron med cashewnötterna
  • Skala och lägg ner vitlöksklyftan samt svartpeppar
  • Mixa till en slät och fin kräm
  • Häll över i en skål och ställ in i kylen

Löken

  • Skala och skiva den gula löken
  • Bryn löken försiktigt på medelvärme i olivolja tills den blir mjuk och börjar få färg
  • Dra bort från spisen och låt svalna
  • Hacka gräslöken
  • Blanda ner ca 2/3 av den brynta löken samt den hackade gräslöken i cashewkrämen

Tips! Cashewkrämen med den brynta löken och gräslöken går bra att förbereda och förvara i kylen tills det är dax att lägga upp och servera.

Vid servering

  • Bred ut cashew krämen på en skärbräda eller ett fat
  • Toppa med den resterande brynta löken, hackad gräslök, färsk repad timjan samt rostade solroskärnor och lite chiliflakes
  • Ringla över lite olivolja

Nu är din Cashew Butter Board redo att avnjutas!

Paleo Cashew Butter Board serverade tillsammans med grissini

Mer smårätter

Vill du ha tips på fler goda smårätter så kan vi tipsa om följande recept här från Paleoskafferiet:

Tid att njuta!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

 

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak