Ingredienser

Vitlökschampinjoner

Receptet är för 10 st

10 st stora champinjoner
4 st vitlöksklyftor
2 msk hackad persilja
0,5 st citron
60 gram ghee

Animaliskt fett, ghee eller kokosolja att smörja formen med.

Vid AIP, man kan ersätta Ghee med kokosolja.

Vitlökschampinjoner

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Bryt av fötterna på svampen
  • Mixa svampfötterna grovt i en mixer
  • Häll över de mixade svampfötterna i en bunke
  • Tillsätt den hackade persiljan
  • Pressa ner vitlöksklyftorna och saften från en halv citron
  • Rör samman
  • Klicka ner ghee
  • Rör samman till en röra
  • Fyll champinjonhattarna med röran, fyll dem rikligt
  • Smörj en ugnssäker for med t.ex. lite kokosolja
  • Placera de fyllda champinjonhattarna i formen
  • Grädda i ugnen i 15-20 minuter tills champinjonerna fått fin färg
  • Lägg upp och servera

Vitlökschampinjoner1

Vitlökschampinjoner2

Ät och Njut! Vitlökschampinjonerna är perfekt som Tapas eller som ett gott tillbehör till den grillade köttbiten.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Barbro 21 november, 2014 10:23 - Svara

Hej!
Det här receptet väcker minnet från 70-talet i mig. Då gjorde vi ofta något som kallades “falska sniglar”. Fyllde champinjoner med Boursin vitlöksost , persilja, ansjovis och gratinerade i ugnen som här. Mmm!
En eloge till er blogg för övrigt!
Barbro

undervarttak 24 november, 2014 13:47 - Svara

Vad roligt Barbro, de är fantastiskt goda! Tack snälla för dina fina ord om vår blogg!

Magnus & Jenny

Cecilia Berg 7 mars, 2016 08:58 - Svara

Vilken smak-och luktfri kokosolja använder ni?
Mvh/Cecilia

undervarttak 11 mars, 2016 09:18 - Svara

Hej Cecilia

Vi använder oftast Renée Voltaire.

Magnus & Jenny