Ingredienser

Ratatouille

För 4 personer

Tillagningstid:

90 min

Fyllning
1 st zucchini
1 st aubergine
1 st röd paprika
2 st rödlök
4 st tomat
Ratatouille, en njutbar vegetarisk rätt

Ratatouille

Denna goda Ratatouille smakar ljuvligt både som en enskild vegetarisk rätt eller som ett gott tillbehör till köttet, fisken eller kycklingen.

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Blanda samman ingredienserna till tomatsåsen i en bunke
  • Skölj och skär zucchinin och auberginen i ca 0,5 cm tjocka skivor
  • Skölj, dela på längden och kärna ur paprikan
  • Skär paprikan i skivor
  • Skala och skär rödlöken i tunna skivor
  • Skölj och dela tomaterna på samma sätt
  • Häll hälften av tomatsåsen i en ugnssäker form
  • Varva Zucchini, tomat, rödlök, Aubergine och paprika efter varandra i i formen

Monterar en god och vegetarisk Ratatouille i en rostfri ugnsform

  • Häll över resterande tomatsås

En Ratatouille i rostfri ugnsform som väntar på ugnen för att bli klar

  • Grädda i ugnen ca 1 timme tills grönsakerna blivit mjuka

Nu är din Ratatouille klar att avnjutas!

Här hittar du fler goda vegetariska recept i Paleoskafferiet.
 
Tips: man kan använda sig av en mandolin för att enkelt och snabbt skära upp grönsakerna, det blir väldigt fint och prydligt. Läs gärna vår artikel om mandolin på bloggen här.
 
Paleo så gott och så enkelt!
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
 
Signaturbild på Jenny & Magnus

paleo vegetariskt paleosverige sverige paleorecept recept under vårt tak nyttigt naturlig mat paleoblogg matblogg

Sofia 11 december, 2017 17:32 - Svara

Fantastiskt god och har blivit lite av en favorit det senaste. Har använt tomatsåsen till köttfärssås eller bara som den är till pasta. Fungerar lika bra.

undervarttak 14 december, 2017 14:01 - Svara

Hej Sofia

Så roligt att höra, tack snälla! Och bra tips.

Magnus & Jenny

Karin 12 augusti, 2019 12:18 - Svara

Hej
Undrar vet ni hur mycket kalorier det är i denna?
Den ser så god ut.
Mvh
Karin

undervarttak 12 augusti, 2019 18:13 - Svara

Hej Karin

Ett tips för både detta och andra recept du finner på nätet är: https://www.kostbevakningen.se/

Det är bara att kopiera ingredienserna till receptet och klistra in dem i “Kostbevakningen” så får du antal kalorier och en massa annan fin information.

Magnus & Jenny