Paleoskafferiet

Panerad Fisk

undervarttak

Author: undervarttak

Ingredienser

Panerad Fisk

För 2 personer

400 g valfri fiskfilé
1 st ägg
1 dl mandelmjöl
0,5 tsk finkornigt himalayasalt/havssalt
0,5 tsk torkad dill

Ghee eller Animaliskt fett att steka i.

Beroende på vilken fiskfilé du väljer kan du eventuellt behöva blanda till lite extra mjölblandning. En rödspättafilé har ju t.ex. en större yta som ska täckas med panering.

Panerad Fisk

Så här gör du
 

  • Dela eventuellt filéerna i mindre portionsbitar, beroende på vilken fisk du valt att panera
  • Knäck ett ägg i en djup tallrik och vispa upp lätt
  • Mät upp mandelmjöl, himalayasalt/havssalt och den torkade dillen i en liten skål och blanda ihop
  • Häll ut mjölblandningen på en slät tallrik

Panerad fisk 1

  • Ta filéerna, en åt gången, och doppa först i det uppvispade ägget och vänd de sedan i mjölblandningen

image1

  • Stek den panerade fisken i ghee eller animaliskt fett några minuter på varje sida tills den fått fin färg
  • Klart!

 
Ät och Njut av din Panerade Fisk tillsammans med ett gott Mos eller varför inte servera den som en Wraps i ett nybakat Stekpannebröd med en härlig Coleslaw! Så gott!!
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo Sverige Paleoblogg Paleorecept Glutenfritt
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Susan 3 maj, 2016 22:12 - Svara

Är mandelmjöl bästa alternativet till ströbröd för panering? Är majsmjöl ok att panera med?

undervarttak 4 maj, 2016 14:01 - Svara

Hej Susan

Majsmjöl ingår ej inom Paleo. Man kan använda kokosmjöl också om man önskar.

Magnus & Jenny

sussi 4 maj, 2016 08:23 - Svara

Vilken underbar blogg ni har. Är nybörjare på paleo. Älskar panderad fisk och kött. Men undrar kan man ersätta ströbröd med majsmjöl?

undervarttak 4 maj, 2016 14:02 - Svara

Hej Sussi

Tack snälla för dina fina ord om vår blogg.

Majs ingår ej inom Paleo, men du kan använda mandelmjöl eller kokosmjöl.

Magnus & Jenny

Gittan 8 maj, 2016 04:11 - Svara

Verkligen hittat något vettigt. Detta ska jag nu börja med behöver gå ner 30 kilo i vikt.
MVH Gittan Torin

undervarttak 8 maj, 2016 08:35 - Svara

Hej Gittan

Tack för ditt meddelande och ja, ren och naturlig mat har fantastiska hälsoeffekter.

Magnus & Jenny

Carina 12 december, 2016 13:49 - Svara

Hej! Först vill jag ge Er en stooor eloge för att ni är så generösa och delar med er av er paleolitiska livstil. Jättebra för oss nybörjare. Jag vet alltid vart jag ska söka bra information! Jag vill även tacka för detta recept som blev supergott med broccoli/blomkålsmos till!
Kram från Carina

undervarttak 15 december, 2016 16:55 - Svara

Vad glada vi blir av din fina kommentar Carina, tack snälla!

Magnus & Jenny

Carina 1 maj, 2017 18:59 - Svara

Vill tacka för alla härliga recept.
Har ett problem med paneringen, den ramlar bara av. Har provat till både fisk och kött men det fungerar inte. Vet inte vad jag gör för fel. Har ni några råd så tar jag tacksamt emot det.
Mvh Carina

undervarttak 11 maj, 2017 09:16 - Svara

Tack snälla Carina

Så tråkigt att paneringen inte fungerar riktigt. Vanligen så beror det på att pannan inte är varm nog eller att man använt för lite fett. Man bör inte röra “runt” fisken/köttet i pannan innan paneringen satt sig och sedan vända försiktig.

Hoppas att detta är till hjälp.

Magnus & Jenny