
Rotfruktsmos
Gör så här
- Skala rotfrukterna
- Skär och dela i mindre bitar
- Koka upp en större kastrull med lättsaltat vatten
- Häll ner rotfrukterna
- Låt koka i ca 20 minuter tills bitarna är mjuka, testa med provsticka
- Häll av vattnet
- Klicka i en klick med ghee
- Mixa med stavmixer eller med elvispen till härligt mos
- Smaka av med salt och peppar
- Ät och Njut!
Ät ditt Rotfruktsmos tillsammans med ljuvliga Fiskbiffar eller varför inte till Helstekt Sidfläsk.
Paleo så gott och så enkelt!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Cervera
Paleo paleorecept recept paleoblogg Sverige paleosverige
Bia 7 februari, 2015 20:41 -
Gjorde en stoooor gryta med rotmos. Tror du man kan frysa det? Vore så smidigt med lite färdigmat i frysen! Tusen tack för alla recept ni delar med er av! Nu ska jag baka hamburgerbröd! Norrköpingshälsningar från mig!
undervarttak 8 februari, 2015 17:06 -
Hej Bia
Ja Rotfruktsmoset går att frysa. Härligt med rejäla omgångar!
Hälsa tillbaka till fina Norrköping 🙂
Magnus & Jenny
Janne 9 november, 2020 17:33 -
Fantaatiskt gott men en tanke slog.mig!
Kan det gå att köra i säg.- broccoli / blomkål?
Dum fråga men, det.borde väl passa?
Menar, allt det nyttiga och goda borde gå att blanda 🙂
Mvh och tack för en helt fantastisk sida 👍🏻
/Janne
undervarttak 9 november, 2020 17:41 -
Hej Janne
Så roligt att du tycker om receptet och tack snälla för dina fina ord om vår hemsida!
Ja det går jättefint att även blanda ner broccoli och/eller blomkål i rotfruktsmoset.
Magnus & Jenny