Ingredienser

Pepparkakscookies

Ger ca 16 cookies

Tillagningstid:

25 minuter*

1,5 dl mandelsmör
0,5 dl kokossocker
2 msk pepparkakskrydda
1 tsk äkta vaniljpulver
1 st äggvita

* Tiden för att göra eget mandelsmör är inte medräknat i tiden

Husgeråd
Måttsats
Bunke
Pepparkakscookies

Pepparkakscookies

Denna Pepparkakscookies är helt naturligt fri från gluten, mejerier och vitt socker. En perfekt kaka att njuta av till kaffet och glöggen i advent och jul.
 
Med sin vuxna smak kommer denna Pepparkakscookies bli en succé!
 
Gör även ett besök på bloggen och ta del av våra tankar kring receptet Pepparkakscookies.

Så här gör du

  • Gör en omgång med vårt Mandelsmör eller använd färdigt Mandelsmör från butik (du kan då behöva tillsätta lite salt i mandelsmöret)
  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Blanda samman samtliga ingredienser i en bunke till en deg

Annons till kokböcker Paleo

  • Rulla degen till bollar
  • Lägg på en plåt med bakplåtspapper
  • Tryck till varje boll med en kakstämpel. En stekspade går också bra eller en gaffel om du så önskar
  • Grädda mitt i ugnen i 12-14 minuter tills de känns torra.
  • Ta ut kakorna och lägg över dem på ett galler och låt svalna
  • Nu är dina Pepparkakscookies redo att avnjutas!

Förvara med fördel i frysen och ta upp när det är dax för glögg eller kaffe i advent och jul.

En trave med Pepparkakscookies med snöre runt om

Tid att njuta!
Jenny & Magnus Paleo recept bakglädje glutenfritt mejerifritt laktosfritt utan vitt socker Sverige kakor adventsmys glögg under vårt tak nyttigare gott
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Svensk Hälsokost, Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Camilla 30 november, 2019 21:44 - Svara

Kan man byta ut äggvitor mot kikärtsspad?

undervarttak 30 november, 2019 22:24 - Svara

Hej Camilla

Vi har inte provat detta så kan tyvärr inte ge något svar.

men om du önskar använda dig av kikärtsspad och testa så är det bara till att provbaka.

Magnus & Jenny