
Ramslökspesto
Att göra pesto är både ett gott och bra sätt att ta tillvara på sin ramslök. Peston blir stark och smakrik så det krävs inte så mycket för att få en god smak och därför också väldigt dryg och räcker länge.
Så här gör du
- Mät upp och rosta solroskärnorna i en torr stekpanna, om du inte har färdigrostade
- Lägg ner ramslök, de rostade solroskärnorna och olivoljan i en mixer eller matberedare med knivblad
- Mixa till en fin pesto, du väljer själv hur grov eller fin du vill ha den beroende på tiden du mixar
- Smaka av med himalayasalt/havssalt och nymald svartpeppar
- Häll upp i en burk med lufttätt lock
- Förvara din Ramslökspesto i kylen
Ät och njut av din Ramslökspesto till grillat i din sallad eller varför inte laga vår goda Fiskgratäng med pesto.
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus paleo paleorecept recept paleoblogg paleolivsstil livsstil paleosverige sverige paleoblogg paleokost paleotips
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
Eva-Lena Bergman 24 maj, 2020 14:43 -
Jag testade att göra ramslökspesto enligt erat recept. Har nu låtit peston stå och dra ett par dagar. Den är mera örtig i smaken än kryddstark.
undervarttak 24 maj, 2020 18:36 -
Hej Eva-Lena
Hoppas att peston blev till belåtenhet och önskar du “kryddstarkare” så är det bara att öka mängden kryddor.
Magnus & Jenny
Eva-Lena 24 maj, 2020 21:28 -
Hej igen!
Min pesto blev god men är som sagt mera örtig än kryddig. Ska jag öka mängden ramslök för att få den mera kryddig? Hur mycket mera ramslök ska jag ta då?
Mvh Eva-Lena
undervarttak 25 maj, 2020 19:16 -
Hej Eva-Lena
Så roligt att den blev god. Det enda tips vi kan ge dig är att du provar dig fram så att du får den smak du uppskattar.
Magnus & Jenny