Ramslökspesto

Ingredienser

Ramslökspesto

Ger ca 3 dl

70 g   
1 dl   
1,5 dl   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   

Husgeråd

Allergiinformation: Receptet innehåller solroskärnor.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore, Hemköp och Bagaren & Kocken.

Ramslökspesto

Att göra pesto är både ett gott och bra sätt att ta tillvara på sin ramslök. Peston blir stark och smakrik så det krävs inte så mycket för att få en god smak och därför också väldigt dryg och räcker länge.

Så här gör du

  • Mät upp och rosta solroskärnorna i en torr stekpanna (om du inte har färdigrostade)
  • Lägg ner ramslök, de rostade solroskärnorna och olivoljan i en mixer eller matberedare med knivblad
  • Mixa till en fin pesto, du väljer själv hur grov eller fin du vill ha den beroende på tiden du mixar
  • Smaka av med himalayasalt/havssalt och nymald svartpeppar
  • Häll upp i en burk med lufttätt lock
  • Förvara din Ramslökspesto i kylen

Ät och njut av din Ramslökspesto till grillat i din sallad eller varför inte laga vår goda Fiskgratäng med pesto.

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak