Ingredienser

Raw kålsallad

För precis så många du önskar

Efter tycke & smak vitkål
Efter tycke & smak rödkål
Efter tycke & smak grönkål
Efter tycke & smak saft från citron
Efter tycke & smak himalayasalt/havssalt
Efter tycke & smak svartpeppar
Husgeråd
Kniv
alt. Osthyvel
Bunke
Raw kålsallad

Raw kålsallad

Helt raw, fantastiskt god och väldigt matig. En sallad för alla tillfällen!
Så här gör du
 

  • Strimla önskad mängd vitkål och rödkål, går utmärkt att använda osthyvel (blir väldigt finstrimlat och man behöver inte så mycket kål som man kanske tror)
  • Riv ner grönkålen i mindre bitar
  • Lägg allt i en bunke och rör runt så att det blandar sig väl
  • Dela citronen och pressa saften över salladen
  • Salta och peppra
  • Blanda runt

 
Nu har du en underbar Raw kålsallad som kan avnjutas precis som den är eller som ett riktigt gott tillbehör.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus paleo paleorecept recept paleosverige sverige paleoblogg matblogg glutenfri glutenfritt rawfood
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore

Susanna Bäck 20 januari, 2017 17:42 - Svara

Blir förvirrrad kring det här med kål och autoimmuna sjukdomar. Vad jag förstått innehåller kål goitrogener och alltså helst ska undvikas i rå form. Kokt eller tillredd skulle vara ok om jag läst rätt? Men här har ni rå kål. Vad utgår ni från och vad gäller vid Hashimotos? Gärna tips var man kan läsa mer.

undervarttak 20 januari, 2017 17:58 - Svara

Hej Susanne

Vi skriver om Paleokost och Paleolivsstilen. Det du söker heter AIP (Autoimmuna protokollet), bara att Googla på ”AIP” eller liknande så kommer du rätt.

Magnus & Jenny