Ingredienser

Rödbetshummus

Receptet är för 4-6 personer

600 gram rödbetor
1 dl solrosfrön
1 st citron (saften)
2 st vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk chilipulver
0,5 tsk havssalt/himalayasalt
3 kvistar rosmarin
Efter tycke & smak olivolja

Använd även olivolja att ringla i formen.

Röbetshummus

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Tvätta rödbetorna och dela i mindre delar
  • Ringla lite olivolja i botten på en ugnssäker form och lägg i rödbetorna
  • Rosta i ugnen i ca 45 minuter (tills rödbetorna blivit mjuka)
  • Torrosta solroskärnorna i en stekpanna på spisen tills de blir gyllene
  • När rödbetorna är klara lägg de i en bunke tillsammans med de rostade solroskärnorna
  • Skala och pressa ner vitlöksklyftorna
  • Tillsätt paprikapulver, chilipulver, havssalt och repa ner rosmarinen
  • Häll över den nypressade citronsaften
  • Mixa med en stavmixer till en röra, tillsätt lite olivolja för att göra den smidig
  • Nu är din Rödbetshummus klar

Rödbetshummus 1

Lägg upp i en skål och servera den ljummen eller kall. Passar utmärkt till köttbiten eller som ett gott tillbehör på buffébordet.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus röra Paleo recept hummus
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se