Ingredienser

Rökig fiskfilé med fänkål och paprika

Ger 2 portioner

Tillagningstid:

40 minuter

400 g Valfri vit fiskfilè (så som kolja, torsk, sej eller rödtungafilé)
1 st fänkål
1 st röd paprika
1 st gul paprika
2 st rödlök
70 g babyspenat
Efter tycke & smak olivolja
Efter tycke & smak flingsalt
Efter tycke & smak rökt paprikapulver
Efter tycke & smak himalayasalt

Ghee att steka med.

Husgeråd
Kniv
Stekpanna
en Rökig fiskfile serveras direkt i formen där den ligger på en bädd av grönsaker

Rökig fiskfilé med fänkål och paprika

Om du tycker om fisk och att servera allt i en och samma panna då kommer du älska denna härliga rätt.
 
Rökig fiskfilé med fänkål och paprika, så gott och enkelt och middagen står på bordet inom 40 minuter.

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Skölj och dela fänkålen, paprikorna och rödlöken i önskade bitar
  • Ringla lite olivolja i botten på en plåt och fördela grönsakerna över plåten
  • Ringla över ytterligare lite olivolja och strö över lite flingsalt

middag 2

  • Ugnsgrilla grönsakerna i 30 minuter tills de börjar få fin färg och känns mjuka
  • Medan grönsakerna står i ugnen förbereder och steker du fisken
  • Salta och krydda fiskfilén med rökt paprikapulver på båda sidor
  • Stek varje filé i ghee i en stekpanna, ca 2 minuter på varje sida. (tiden här kan variera beroende på vilken fiskfilé du använder).
  • Skölj och fördela babyspenaten över ett uppläggningsfat
  • När grönsakerna är färdigrillande fördelar du dessa över babyspenaten
  • Avsluta med att lägga på den stekta fiskfilén.
  • Servera och Njut!

Är du sugen på fler goda fiskrecept så gör ett besök under kategorin Fisk och Skaldjur här i Paleoskafferiet.
 
Paleo så gott och så enkelt!
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Cervera
 
Signaturbild på Jenny & Magnus

Paleo paleorecept recept paleosverige sverige matblogg mat nyttigt Under vårt tak paleoblogg paleokost paleomat

Lotta 11 april, 2018 20:50 - Svara

Det här var riktigt gott. Uppskattades mycket av familjen

undervarttak 13 april, 2018 18:01 - Svara

Så roligt att höra Lotta, tack snälla!

Magnus & Jenny