
Rosa äppelmos med ingefära
Så här gör du
- Sätt på en stor kastrull, rikligt med vatten, och låt det koka upp
- Medans du väntar på att vattnet ska koka så förbereder du äpplena och ingefäran
- Skölj äpplena
- Dela dem och skär bort kärnhuset
- Dela dem i mindre bitar
- Skala ingefäran och riv den på rivjärn
- Lägg äppelbitarna och ingefäran i det kokande vattnet och låt de koka i 1-2 minuter
- Häll av vattnet och mixa äppelmassan till mos
- Häll upp moset på burkar, fyll inte burken helt med mos eftersom moset ska frysas, utan lämna ca 2 cm så riskerar du inte att burken eventuellt spricker i frysen
Ät och Njut av gott äppelmos hela året.
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus mos äpplemos Paleo recept
Pernilla Carlström 10 september, 2015 07:36 -
Hej! Jag undrar hur länge äppelmosen håller när man tagit upp den ur frysen?
undervarttak 20 september, 2015 16:34 -
Hej Pernilla
Det håller säkert en vecka i kylen (men sannolikt längre).
Magnus & Jenny
Eva 23 mars, 2018 13:59 -
Hej..tänkte göra äppelmos men undrar om in äpplena ska skalas??
undervarttak 26 mars, 2018 10:04 -
Hej Eva
Nej, man ska inte skala äpplena.
Magnus & Jenny