Strikt Paleoräkpaj

Ingredienser

Paleoräkpaj

För 4-6 personer

Pajdeg

3 dl   
0,5 dl   
1 msk   
1 tsk   
40 gram   
1 st   

OBS! Psyllium- och Fiberhusk är samma sak.

Fyllning

0,5 kg   
4 st   

Äggstanning

3 st   
2 dl   
1 msk   
3 msk   

Dekoration

Efter tycke & smak   

Allergiinformation: Receptet innehåller ägg, mandel, sesamfrön och psyllium.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Bagaren & Kocken.

Strikt Paleoräkpaj

Skaldjur är fantastiskt gott och denna underbara räkpaj, som inte bara var förföriskt god utan även vacker att titta på, är inget undantag.

Pajen passar lika väl till fest eller när du vill sätta en lite extra guldkant på vardagen. Servera räkpajen tillsammans med en fräsch sallad eller duka upp till en pajbuffé och servera den tillsammans med många andra härliga pajer, perfekt när man är många.

Så här gör du

Pajdeg

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Mixa mandelmjöl och de skalade sesamfröna i en mixer
  • Tillsätt de övriga ingredienserna och mixa till en deg
  • Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel
  • Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter tills det fått lite färg

Fyllning

  • Skala och skiva de kokta äggen
  • Täck botten av pajskalet med äggen
  • Fördela de skalade räkorna över äggen

Äggstanning

  • Vispa samman ägg, kokosmjölk, dijonsenap och dill i en bunke
  • Häll äggstanningen över äggen och räkorna
  • Grädda Räkpajen mitt i ugnen i ca 25 minuter tills äggstanningen stelnat
  • Dekorera med lite färsk dill vid servering

Räkpaj 1

Ät och Njut tillsammans med en stor och härlig sallad!

Låt dig även inspireras av andra goda pajer som du hittar här i Paleoskafferiet.

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråd till Bagaren & Kocken

 

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak