Ingredienser

Torkade äppelringar
Receptet är till 1 liten glasburk
2 st äpplen
Efter tycke & smak kanel
Efter tycke & smak kokosolja

Ev. smält kokosolja om man gör dem i ugnen.

Torkade äppelringar

Så här gör du

 
För Torkugn

  • Skiva äpplena tunt (2-3 mm) och försök få så jämna skivor som möjligt (eller använd en mandolin )
  • Lägg ut äppelringarna på nätbrickorna
  • Pudra med kanel
  • Sätt in nätbrickorna i torkugnen
  • Ställ torkugnen på 42 grader och 14 timmar
  • Låt eftertorka i någon timme (efter att tiden gått ut)

 
För “vanlig” ugn

  • Sätt ugnen på 50 grader
  • Skiva äpplena tunt (2-3 mm) och försök få så jämna skivor som möjligt (eller använd en mandolin )
  • Lägg ut äppelringarna på ett bakplåtspapper (som ligger på en ugnsplåt)
  • Pudra med kanel (man kan ev. pensla med smält kokosolja innan)
  • Låt dem vara i ugnen under c:a 5 timmar
  • Stäng av värmen och lät dem eftertorka i någon timme med luckan på glänt

Äpplen

Torkade äppelringar 1

Nu kan du njuta av härligt goda Torkade äppelringar! Äppelringarna förvarar du i en tätslutande glasburk eller liknande, de håller väldigt läääänge.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Magnus & Jenny Paleo paleorecept recept äpple äppleringar torka
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken