Torkade äppelringar

Tre glasburkar fyllda med torkade äppelringar

Ingredienser

Torkade äppelringar

Receptet är till 1 liten glasburk

2 st   
Efter tycke & smak   

Ev. smält kokosolja om man gör dem i ugnen.

Husgeråd

  
  
  
  

Torkade äppelringar

Så här gör du

För Torkugn

  • Skiva äpplena tunt (2-3 mm) och försök få så jämna skivor som möjligt (eller använd en mandolin)
  • Lägg ut äppelringarna på nätbrickorna
  • Pudra med kanel
  • Sätt in nätbrickorna i torkugnen
  • Ställ torkugnen på 42 grader och 14 timmar
  • Låt eftertorka i någon timme (efter att tiden gått ut)

För “vanlig” ugn

  • Sätt ugnen på 50 grader
  • Skiva äpplena tunt (2-3 mm) och försök få så jämna skivor som möjligt (eller använd en mandolin)
  • Lägg ut äppelringarna på ett bakplåtspapper (som ligger på en ugnsplåt)
  • Pudra med kanel (man kan ev. pensla med smält kokosolja innan)
  • Låt dem vara i ugnen under c:a 5 timmar
  • Stäng av värmen och lät dem eftertorka i någon timme med luckan på glänt

Äpplen

Torkade äppelringar 1

Nu kan du njuta av härligt goda Torkade äppelringar! Äppelringarna förvarar du i en tätslutande glasburk eller liknande, de håller väldigt läääänge.
 
Tips: om du är nyfiken på att köpa en mandolin så läs gärna vår artikel där vi jämför några olika typer av mandolin – länk här.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Magnus & Jenny Paleo paleorecept recept äpple äppleringar torka
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken