Ugnsrostad sparris

Ugnsrostad sparris på ett fint fat

Ingredienser

Ugnsrostad sparris

För 4 personer

Tillagningstid:

15 minuter

500 g   
  
  

Tips! vill du ha lite hetta, strö över lite chiliflakes.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore, Hemköp.

Ugnsrostad sparris

Ugnsrostad sparris är ett härligt tillbehör till både fisk, fågel, skaldjur och kött. Men även som en egen god liten rätt på buffé- eller tapasbordet.

Att ugnsrosta sparris i ugnen är så enkelt och det krävs enbart 12 minuter för att få den perfekt!

Gör ett besök och läs mer om våra tankar kring receptet Ugnsrostad sparris på bloggen.

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Skölj sparrisen
  • Ta bort det något träiga längst ner på sparrisen. Detta gör du enklast genom att försiktigt bryta längs ner på sparrisen. Där den bryts av lätt slutar det träiga.
  • Rada upp sparrisen på en plåt
  • Ringla över lite olivolja
  • Strö över flingsalt

Grön sparris på en plåt med olivolja och flingsalt

  • Ugnsrosta sparrisen högt upp i ugnen i 12 minuter
  • Nu är din sparris klar att avnjutas!

Grön sparris på ett fat redo att ätas

Nästa gång du blir sugen på sparris så testa Ugnsrostad sparris, så enkelt och gott!

För fler recept med härlig sparris, titta runt i Paleoskafferiet och låt dig inspireras. Här hittar du många goda recept med sparris.

Paleo så gott och så enkelt!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och Hemköp.

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak

Paleo matlagning hälsa hälsosam hälsosamt mat Sverige matblogg hälsoblogg ren och naturlig mat tips sommar vårprimör