Paleoskafferiet

Zucchinifärspanna

undervarttak ,

Author: undervarttak

Ingredienser

Zucchinifärspanna

För 4 personer

500 g nötfärs
300 g zucchini/ squash
2 st gul lök
1 msk curry
1 tsk gurkmeja
2 dl kokosmjölk
1 tsk himalayasalt/havssalt
1 tsk libbsticka*
2 msk hackad persilja

Animaliskt fett, ghee eller kokosolja att steka i.

Färsk persilja att strö över innan servering.

*Man kan utesluta libbsticka.

Zucchinifärspanna

Så här gör du
 

  • Skala och hacka löken
  • Klicka ner lite kokosolja i en stekpanna med högre kanter eller en stekgryta
  • Häll ner löken
  • Tillsätt nötfärsen och bryn ihop någon minut
  • Krydda med curry och gurkmeja, låt bryna ytterligare några minuter
  • Grovriv zucchinin på ett rivjärn
  • Häll ner den grovrivna zucchinin i stekpannan och rör om
  • Tillsätt kokosmjölk, libbsticka, himalayasalt och den hackade persiljan
  • Rör om och låt småkoka i 5-10 minuter
  • Strö över lite färsk persilja före servering

Zicchinifärspanna1

Zucchinifärspanna2

Ät och njut av denna härliga Zucchinifärspanna tillsammans med ett gott Blomkålsris och en fräsch sallad.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo paleorecept recept Sverige
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

MonaLisa 16 juli, 2015 14:19 - Svara

Hej!
Ni kallar det zuccini men den är ju också kalld gourgette.

undervarttak 18 juli, 2015 11:32 - Svara

Hej MonaLisa, japp den har två namn 🙂

Magnus & Jenny