Ingredienser

Grönkålssallad

Receptet är för 4 personer

10 st grönkålsblad
6 st rödbetor
2 st apelsiner
1 tsk kanel
0,5 tsk mald kryddpeppar
Efter tycke smak valnötter

Animaliskt fett, ghee eller kokosolja att steka i.

Grönkålssallad

Grönkålssallad

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Skala rödbetorna
  • Dela rödbetorna i klyftor och lägg på en plåt alt. ugnsform med lite olivolja
  • Ugnsrosta i ca 30 minuter tills de blivit mjuka
  • Skölj grönkålen, skär bort den hårda stjälken och dela i något mindre bitar
  • Stek grönkålsbladen i t.ex. ghee  i en panna tills de blir mjuka
  • Krydda med kanel och kryddpeppar och rör om
  • Skala och filea apelsinerna
  • Lägg upp salladen på ett fint fat och dekorera med lite valnötter

 
Salladen äts ljummen eller kall som ett härligt tillbehör på julbordet.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus jul grönkål paleo
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se