Ingredienser

Grönkålssallad
10 stgrönkålsblad
6 strödbetor
2 stapelsiner
1 tskkanel
0,5 tskmald kryddpeppar
Efter tycke smakvalnötter

Smakfri kokosolja eller olivolja att steka i.

Grönkålssallad

Receptet är till 1 Grönkålssallad för 4 personer.
 
Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Skala rödbetorna
  • Dela rödbetorna i klyftor och lägg på en plåt med lite olivolja
  • Ugnsrosta i ca 30 minuter tills de blivit mjuka
  • Skölj grönkålen, skär bort den hårda stjälken och dela i något mindre bitar
  • Stek grönkålsbladen i olivolja eller smakfri kokosolja i en panna tills de blir mjuka
  • Krydda med kanel och kryddpeppar och rör om
  • Skala och filea apelsinerna
  • Lägg upp salladen på ett fint fat och dekorera med lite valnötter

 
Salladen äts ljummen eller kall som ett härligt tillbehör på julbordet.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus