Julig Grönkålssallad

Ingredienser

Grönkålssallad

Receptet är för 4 personer

10 st   
6 st   
2 st   
1 tsk   
0,5 tsk   
Efter tycke smak   

Animaliskt fett, ghee eller kokosolja att steka i.

Vid AIP, uteslut valnötter och kryddpeppar.

Husgeråd

Grönkålssallad

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Skala rödbetorna
  • Dela rödbetorna i klyftor och lägg på en plåt alt. ugnsform med lite olivolja
  • Ugnsrosta i ca 30 minuter tills de blivit mjuka
  • Skölj grönkålen, skär bort den hårda stjälken och dela i något mindre bitar
  • Stek grönkålsbladen i t.ex. ghee i en panna tills de blir mjuka
  • Krydda med kanel och kryddpeppar och rör om
  • Skala och filea apelsinerna
  • Lägg upp salladen på ett fint fat och dekorera med lite valnötter

Salladen äts ljummen eller kall som ett härligt tillbehör på julbordet.
 
Paleo så gott och så enkelt!
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
 
Signaturbild på Jenny & Magnus

jul grönkål paleo