Ingredienser

Kyckling och Sötpotatisgratäng

För 4 personer

2 st meddelstora sötpotatis
2 st kycklingfiléer
1 st gul lök
125 gram bacon
300 gram mango
4 dl kokosmjölk
2 st vitlöksklyftor
1 msk färskriven ingefära
1 msk curry
1 tsk gurkmeja
Efter tycke & smak havssalt
Efter tycke & smak peppar

Använd animaliskt fett, ghee eller kokosolja att bryna i.

Kyckling och Sötpotatisgratäng

Kyckling och sötpotatisgratäng

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Skala och dela löken i små bitar
  • Klipp ner baconet i en stekpanna och bryn lätt
  • Tillsätt löken och bryn ihop en stund
  • Rör ner mangon och låt steka ytterligare någon minut
  • Pressa ner vitlöksklyftorna och tillsätt ingefära, curry och gurkmeja
  • Rör ihop
  • Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och rör ner i pannan
  • Stek ihop några minuter
  • Häll på kokosmjölken och smaka av med havssalt och pepparmix
  • Koka ihop ytterligare någon minut
  • Skala och skiva sötpotatisen tunt
  • Varva kycklingröra och sötpotatis i en ugnssäker form
  • Börja och sluta med kycklingröra
  • Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter tills gratängen fått fin färg och sötpotatisen känns mjuk

Kyckling och sötpotatisgratäng

Kyckling och sötpotatisgratäng 3

Ät och Njut din Kyckling och sötpotatisgratäng tillsammans med en härlig sallad.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo Paleorecept recept Sverige kyckling
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Christin Hernberg 19 mars, 2015 17:40 - Svara

Har precis avnjutit en portion, och jisses en sån god gratäng. Men den stora frågan är då jag är själv om det går att frysa matlådor?

undervarttak 24 mars, 2015 16:26 - Svara

Hej Christin

Vad roligt att du tycker om vårt recept, tack!

Ja gratängen går att frysa.

Magnus & Jenny

Christine 7 april, 2015 17:51 - Svara

Hej och tack för ett smaskens recept, råkade ta curry vindaloo men det jättegott :0)

undervarttak 20 april, 2015 15:14 - Svara

Hej Christine

Vad roligt att du tycker om vårt recept, tack!

Magnus & Jenny

Weidmom 18 april, 2015 17:07 - Svara

Hej !Så mycket gott ni har bland era recept. Detta är bara en av alla rätter jag provat men kan bara ge er pluspoäng! Håller tummarna att ni snart ger ut en kokbok =D

undervarttak 20 april, 2015 15:00 - Svara

Tack snälla! Vad glada vi blir av din kommentar!

Magnus & Jenny

Emelie 7 juli, 2015 21:07 - Svara

Hej är det färsk mango ni använder eller? Tänkte testa receptet men vill bara veta om det är färsk mango?

undervarttak 8 juli, 2015 20:48 - Svara

Hej Emelie

Det fungerar lika bra med färsk som fryst mango.

Magnus & Jenny

Elsa 12 september, 2015 20:58 - Svara

Tack för en jättefin sida! Jag skulle så gärna vilja laga någon god rätt ungefär som denna, men jag tål varken vitlök eller ingefära. Om jag utesluter båda dessa ingredienser, kan jag ta mer av något annat så att det ändå blir gott tror ni?

undervarttak 20 september, 2015 16:36 - Svara

Hej Elsa

Tack för dina fina ord om vår sida!

Det är bara att utesluta vitlök och ingefära.

Magnus & Jenny

Elenor 9 december, 2015 19:20 - Svara

Såååå god!

undervarttak 10 december, 2015 12:22 - Svara

Tack snälla Elenor, vad roligt att höra!

Magnus & Jenny

katja 26 februari, 2016 21:43 - Svara

Sååå himla gott. Favoriten hitintills

Erica 7 mars, 2016 14:29 - Svara

Kan man ersätta mangon mot något annat gott? ☺

undervarttak 11 mars, 2016 09:16 - Svara

Hej Erica

Man kan utesluta mango om man önskar.

Magnus & Jenny

Maja 9 mars, 2016 00:18 - Svara

Ser jättegott ut, men har ni tips på vad man kan ha istället för kött om man vill ha den vegetarisk? Eller kan man utesluta kyckling och bacon helt och öka sötpotatismängden? Önskar fler vegetariska rätter! :-)

Signe 11 april, 2016 07:43 - Svara

Hej, jag provade byta ut bacon och kyckling mot musslor och rödspättafileer. Det blev supergott. Rekommenderas om man som jag är fake-vegetarian.

undervarttak 11 april, 2016 10:00 - Svara

Tack snälla för ditt fina tips Signe!

Magnus & Jenny