Ingredienser

Kycklinggryta med curry

För 4 personer

4 st kycklingfiléer
125 gram bacon
12 st champinjoner
1 st gul lök
5 dl kokosmjölk
2 st vitlöksklyftor
1 msk färskriven ingefära
1 msk curry
1 tsk gurkmeja
Efter tycke & smak himalayasalt/havssalt
Efter tycke & smak svartpeppar

Animaliskt fett, ghee eller kokosolja att steka i

Topping
Efter tycke & smak cashewnötter
Efter tycke & smak persilja

Vid AIP, titta vad din curry innehåller.

Kycklinggryta med curry

Kycklinggryta med curry

Så här gör du
 

  • Klipp ner och bryn baconet lätt i en panna med höga kanter eller en gryta
  • Dela champinjonerna i fyra delar
  • Skala och dela löken
  • Tillsätt champinjonerna och löken med baconet och låt bryna samman några minuter tills löken blivit mjuk
  • Skala och pressa ner vitlöksklyftorna
  • Riv ingefäran och tillsätt även denna tillsammans med curryn och gurkmejan
  • Rör om
  • Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och rör ner dessa
  • Bryn ihop några minuter
  • Tillsätt kokosmjölken och rör om
  • Smaka av med lite havssalt och svartpeppar
  • Låt allt koka samman i ca 15 minuter tills kycklingen blivit genom kokt
  • Häll upp i en serveringsskål och toppa med cashewnötter och persilja

Kycklinggryta med curry‏ 1Kycklinggryta med curry‏ 2

Servera och Njut din Kycklinggryta med curry tillsammans med ett härligt Blomkålsris och en enkel sallad.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo recept gryta matblogg
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Maria Eklund 18 januari, 2015 19:53 - Svara

Jättegod kycklinggryta

undervarttak 18 januari, 2015 20:17 - Svara

Tack snälla Maria, vad roligt att höra!

Magnus & Jenny

Anna Jansson 20 januari, 2015 18:40 - Svara

Mums – supergott :) ni är en stor inspirationskälla!

undervarttak 20 januari, 2015 19:02 - Svara

Tack Anna, underbart roligt att höra!

Magnus & Jenny

Karin 27 januari, 2015 18:48 - Svara

Helt sjukt god. Tack!

Gissell 1 februari, 2015 01:03 - Svara

Visst borde det funka att riva MASSOR med blomkål och frysa in? Sen har man väldigt lätt för att fixa ”ris”! ;) Snacka om snabbris! :))

undervarttak 1 februari, 2015 18:21 - Svara

Fungerar helt perfekt Gissell!

Magnus & Jenny

Gissell 1 februari, 2015 22:06 - Svara

Måste bara få berätta att jag är heeeelt lyrisk över att ha hittat er och ert fantastiska arbete ni lägger ner och kan inte förklara nog med ord hur mycket ni har förändrat mitt liv!!! På riktigt!!! Berättar om er för alla min kunder och alla blir verkligen sååå inspirerade av komma till ”undervårttak” när dom har gått för dagen!!!
Tack snälla för den fantastiska förändringen ni har gjort hos mig!!!

undervarttak 2 februari, 2015 11:59 - Svara

Tack snälla Gissell, vad glada och rörda vi blir av dina fantastiska ord. Så roligt att höra.

Härligt att ren och naturlig kost gjort så stor skillnad i ditt liv. Stort tack också för att du sprider vårt namn.

Varma hälsningar
Magnus & Jenny

Daniel 31 mars, 2015 18:54 - Svara

Underbara Recept! Väldigt glad att min flickvän hittade denna blogg då man får mycket tips på goda Paleo måltider.
Paleo has changed my life !

undervarttak 31 mars, 2015 19:18 - Svara

Tack snälla Daniel, vad glada vi blir!

Magnus & Jenny

Frida 20 november, 2015 22:11 - Svara

Riktigt kanongod gryta som passar perfekt till vårt fredagsmys! Även sambon tyckte det var fantastiskt gott som i vanliga fall inte äter Paleo.
Tack för ni driver denna sida och ger mig inspiration till min Paleokost! :)

undervarttak 24 november, 2015 17:33 - Svara

Tack snälla Frida för dina fina ord, vad glada vi blir!

Magnus & Jenny

Ann-Louise 10 januari, 2016 01:11 - Svara

Tack så jätte mycket för ett recept på en jättegod gryta! Jag har bara en liten fundering eftersom jag ska bjuda på denna gryta imorgon. Man ska servera grytan i en skål med nötter och persilja. Ska man då ha riset separat? Kanske dum fråga?

undervarttak 11 januari, 2016 12:33 - Svara

Hej Ann-Louise

Tack för dina fina ord. Ja servera riset separat, blir jättebra.

Magnus & Jenny

Helst Anonym 30 januari, 2017 17:30 - Svara

Denne smakte ikke godt. Dette ble til en usmakelig gul grøt med kjøtt. Forsøkte å redde alle råvarene mine ved å tilføre mer krydder, men det var ikke nok. Forstår ikke hva alle dere andre snakker om når dere sier at det smakte godt. Mulig det kan bli bedre ved å halvere kjøttmengden, doble løkene og ingefær, legge til flere typer grønnsaker og f.eks. limejuice for syrlighet. Skuffet!

undervarttak 31 januari, 2017 23:28 - Svara

Hej Anonym

Så tråkigt att du inte tycker om receptet, allt är inte för alla.

Magnus & Jenny