Ingredienser

Laxpaj med sparris och salladslök

För 4-6 personer

Äggstanning
3 st ägg
2 dl kokosmjölk
1 msk dijonsenap
0,5 dl finklippt dill
Laxpaj

Laxpaj med sparris och salladslök

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Börja med pajdegen och mixa mandelmjöl och sesamfrö i en mixer
  • Tillsätt de övriga ingredienserna och mixa till en deg
  • Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel
  • Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter tills det fått lite färg
  • Förbered fyllningen
  • Skölj och skär av toppen av sparrisen (ca 5 cm) och lägg åt sidan, dessa ska du dekorera pajen med. Dela sedan den resterande sparrisen i mindre bitar
  • Skölj och dela salladslöken i mindre bitar
  • Fyll det förgräddade pajskalet med sparrisen (inte toppen) och salladslöken
  • Lägg på laxen
  • Dekorera med sparris topparna
  • Vispa samman äggstanningen och häll över pajen
  • Grädda pajen i ca 25 minuter tills äggstanningen stelnat

Laxpaj med sparris och salladslök
Ät och Njut din underbara paj med en enkel sallad.
 
Om du är sugen på ännu mer paj så låt dig inspireras av alla våra goda Pajrecept.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo paleorecept recept Sverige paleoblogg glutenfritt mejerifritt mjölkfritt sockerfritt
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Kim 24 juni, 2014 17:41 - Svara

Hi, I have translated this page into English because your recipe looks SO Good! I have a couple of questions about the recipe if you speak English because the translation won’t translate everything – does havssalt mean Salt? Also what does kokosolja mean?

Thanks!

Kim

undervarttak 25 juni, 2014 13:32 - Svara

Hi Kim

So glad to hear that you like our recipe!

Havssalt = Seasalt
Kokosolja = Coconutoil

Regards
Magnus & Jenny

Johanna 26 juni, 2014 22:03 - Svara

Hej! Jag ÆLSKAR alla era recept! Ær allergisk mot mandel men vad tror ni om sesammjøl istællet før mandelmjøl? Annat mjøl från ikke-nøtter som ni kan rekommandere?

undervarttak 27 juni, 2014 18:19 - Svara

Hej Johanna
Vad roligt att höra – Tack!
Vi har aldrig använt sesammjöl så vågar inte svara för att det fungerar. Man kan använda kokosmjöl istället – MEN då får man ta 1/3 kokosmjöl och tillsätta ett ägg. Prova gärna detta, lycka till.
Magnus & Jenny

Johanna 27 juni, 2014 22:44 - Svara

Tack, det provar jag

Gunilla 8 juli, 2014 14:53 - Svara

Hej på er!
Vilken fin ny sida ni har gjort. Jag tycker att ni har jättehärliga recept och blir väldigt inspirerad.
Har dock en fråga – jag har inte provat att blanda kokosmjölk till en äggstanning, för det känns som om det skulle smaka väldigt mycket kokos, och det är jag inte min familj så förtjust i. Skulle ni säga att man kan ana kokossmak? tänkte på er äggröra också?
Ha det gott i sommar
Gunilla

undervarttak 9 juli, 2014 19:42 - Svara

Hej Gunilla

Tack för dina fina ord om vår sida!

Vi är ju lite partiska (då vi gillar om kokos) men tycker inte att det smakar utpräglat kokos. Skulle absolut uppmana er till att prova, tror ni blir överraskade!

Lycka till.

Magnus & Jenny

Rebecca 2 augusti, 2014 15:21 - Svara

Hej!

Er nya sida är jättefin, keep up the good work! :) Jag gjorde en paj efter detta recept idag och den blev kanongod. Jag missade att köpa dill och halverade mängden lax (den var så himla dyr i min butik, hehe) men det gick ju fint ändå. :)

Ert pajdegsrecept använder jag förresten sedan länge till alla matpajer, så tack för det receptet också!

Rebecca

undervarttak 4 augusti, 2014 10:54 - Svara

Tack snälla Rebecca, vad roligt att höra!

Magnus & Jenny

Jasmin 29 september, 2014 15:39 - Svara

Hej på er! Detta var bannemej det godaste jag ätit på länge! Kan ju inte klaga på matlådorna jag har till universitetet nu i veckan! :)

Camilla p-a 7 januari, 2015 21:02 - Svara

Åh, låter så gott. Synd att det inte finns smaklös kokosmjölk som kokosolja, eftersom mannen min inte gillar kokosmjölk…får väl göra något till honom vid sidan om, så får jag och barnen äta detta! ;)

undervarttak 9 januari, 2015 11:06 - Svara

Vi är ju självklart partiska men tycker inte man känner kokossmaken så mycket – om man har i lite lökpulver så neutraliserar det smaken på kokos ännu mer Camilla.

Magnus & Jenny

Erika Nicklasson 16 april, 2015 14:36 - Svara

Supergod!!!

Susanne 21 april, 2015 04:16 - Svara

Hej, min man gillar inte heller kokossmaken på grädden, jag brukar köra med vispgrädde istället. Finns det något annat vi kan använda?

//Susanne

undervarttak 23 april, 2015 15:23 - Svara

Hej Susanne

Alltid tråkigt när det är en smak man inte tycker om. Vi har inte provat själva men det bör fungera med mandelmjölk.

Magnus & Jenny

Cissi Lööv 11 maj, 2015 21:48 - Svara

Laxpajen vart jättegod och väldigt uppskattad av både man och nittonårig son!
Nybliven paleotestare som jag är utforskar jag er blogg bit för bit.
Hittills inte lyckats med bra alternativ till bröd, men jag testar vidare.

undervarttak 15 juni, 2015 13:45 - Svara

Tack snälla Marianne, vad roligt att höra!

Magnus & Jenny

Sofia 18 september, 2015 15:19 - Svara

Hej! Den ser väldigt god ut! Måste jag mixa degen (trasig mixer) eller kan jag röra, knåda ihop den istället? Har tänkt göra den ikväll :) Tack för en toppensida!

undervarttak 20 september, 2015 16:43 - Svara

Hej Sofia

Vi har inte provat att knåda ihop degen, men det bör gå fint.

Magnus & Jenny

Majlinda 1 november, 2015 18:41 - Svara

Hej, vilken underbar recept!! Pajen blev en succe :) undrar bara hur stor pajform ni använder? Mvh Majlinda

undervarttak 6 november, 2015 09:39 - Svara

Hej Majlinda

Vad roligt att du tycker om vår paj! Formen vi använt har en diameter på 26 cm.

Magnus & Jenny