Ingredienser

Rotfruktsmos

För 2 portioner

4 st morot
4 st palsternacka
1 st sötpotatis
Efter tycke & smak ghee
Efter tycke & smak havssalt/ himalayasalt
Efter tycke & smak peppar

Du kan blanda och använda precis vilka rotfrukter som du önskar, kålrot och persiljerot är ocså väldigt gott i moset.

Rotfruktsmos

Rotfruktsmos

Gör så här
 

  • Skala rotfrukterna
  • Skär och dela i mindre bitar
  • Koka upp en större kastrull med lättsaltat vatten
  • Häll ner rotfrukterna
  • Låt koka i ca 20 minuter tills bitarna är mjuka, testa med provsticka
  • Häll av vattnet
  • Klicka i en klick med ghee
  • Mixa med stavmixer eller med elvispen till härligt mos
  • Smaka av med havssalt/ himalayasalt och peppar
  • Ät och Njut!

Rotfruktsmos1

Ät ditt Rotfruktsmos tillsammans med ljuvliga Fiskbiffar eller varför inte till det Helstekta Sidfläsket.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo paleorecept recept paleoblogg Sverige paleosverige
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Bia 7 februari, 2015 20:41 - Svara

Gjorde en stoooor gryta med rotmos. Tror du man kan frysa det? Vore så smidigt med lite färdigmat i frysen! Tusen tack för alla recept ni delar med er av! Nu ska jag baka hamburgerbröd! Norrköpingshälsningar från mig!

undervarttak 8 februari, 2015 17:06 - Svara

Hej Bia

Ja Rotfruktsmoset går att frysa. Härligt med rejäla omgångar!

Hälsa tillbaka till fina Norrköping :)

Magnus & Jenny