Ingredienser

Äpple med varm kokosmjölk
Receptet är till 1 portion
1 st äpple
Efter tycke & smak kokosmjölk
Efter tycke & smak kanel
Husgeråd
Kniv
Skål

Äpple med varm kokosmjölk

Så här gör du
 

  • Ställ ugnen på 150 grader
  • Skär upp äpplet i kuber och lägg i en liten skål
  • Strö kanel över kuberna, rör runt så att allt täcks av kanelen
  • Häll över kokosmjölk så att det täcker äpplena
  • Ställ in skålen i ugnen i 10-15 minuter (beroende på äppelbitarnas storlek)

Äpple med varm kokosmjölk

Ät och njut av Äpple med varm kokosmjölk.
 
Tips. Man kan även använda mandelmjölk, prova gärna med att lägga till lite andra frukter och nötter.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Magnus & Jenny äppel värmd mjölk varmmjölk
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Josefin 23 augusti, 2015 13:39 - Svara

Hej!
Tack för en inspirerande blogg! Håller på att leta efter recept och har redan funnit massor! 🙂 Jag undrar om det är godast att äta detta nylagat eller om man kan ta med till jobb/skola och värma den i micron? Eller är det godare att äta kallt om man förbereder dagen före för att man ska ha med sig? / Hälsningar Josefin

undervarttak 6 september, 2015 10:05 - Svara

Hej Josefin

Vad roligt att du hittat flera recept hos oss, vad glada vi blir!

Vi tycker att den är godast nylagad, men om du vill värma den på jobbet/skolan så ta med och värm den första gången där (alltså ta med kall mjölk och “råa” äpplen). Fast det är bara att prova sig fram 🙂
Magnus & Jenny

Sanna 17 mars, 2017 09:21 - Svara

Hej på er,
och Tusen Tack för fantastisk inspiration, har spenderat en hel timme med att browsa runt bland era recept. 🙂

Fråga: Vad är er inställning till havremjölk? Är själv allergisk mot alla nötter, inkl. kokos, så havremjölk och sojamjölk (som jag undviker då de ofta innehåller hormoner) är vad jag har att tillgå.
Skulle uppskatta er input om havremjölk som ersättare för kokosmjölk 🙂

Glada hälsningar, Sanna

undervarttak 17 mars, 2017 14:00 - Svara

Hej Sanna

Tack snälla för dina fina ord, så glada vi blir.

Vi skriver om Paleo och inom Paleo så utesluter man spannmål, vilket havre ingår i. MEN det är alltid ett personligt val man får göra och just havre är relativt glutenfritt, dock innehåller det andra mindre bra ämnen och havren bör alltid “förberedas” innan man äter den. Läs gärna mer om Havre och gluteninnehåll här: http://www.halsasomlivsstil.com/finns-det-gluten-i-havregryn/

Det är alltid jobbigt när man har allergier och det kräver att man är lite uppfinningsrik, men vi tänker att kanske bör man inte söka ersättningsprodukter utan istället bara utesluta det man är överkänslig mot… Allt beror på vad just du har för mål med din kosthållning.

Magnus & Jenny