Ingredienser

Efterrättspizza

Ger 8 bitar

Tillagningstid:

30 minuter*

Choklad brownie botten
1 st ägg
2 msk kokossocker
1 dl mandelmjölk
1 tsk smält kokosolja
1 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2 msk raw kakao
1 tsk bakpulver
0,5 tsk äkta vaniljpulver
Topping
1-1,5 dl mandelsmör
1-1,5 dl kokosyoghurt
aprikos
banan
blåbär
smält mörk choklad 80%

All topping är efter tycke och smak. Här kan du även använda dig av valfria frukter och bär.

*Tiden det tar för botten att svalna, dekoration och tiden det tar att eventuellt göra sitt eget mandelsmör är inte inräknad i tiden

Ljuvlig Efterrättspizza med en choklad brownie botten toppad med mandelsmör, fräsch kokosyoghurt, frukt och bär.

Efterrättspizza

Bjud på en efterrätt som  överraskar! Med denna ljuvliga Efterrättspizza, med en förföriskt god choklad brownie botten toppad med mandelsmör, fräsch kokosyoghurt, frukt och bär får du en dessert att längta efter.
 
Gör ett besök och läs mer om våra tankar kring receptet Efterrättspizza på bloggen.

Så här gör du

Botten

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Vispa ägg och kokossocker pösigt i en bunke
  • Tillsätt mandelmjölk och den smälta kokosoljan
  • Vispa lite till
  • Blanda samman de torra ingredienserna i en skål
  • Vänd eller vispa försiktigt ner i äggsmeten
  • Låt smeten “svälla” ca 2 minuter
  • Lägg ett bakplåtspapper på en plåt
  • Pensla bakplåtspappret med lite smält kokosolja
  • Klicka ut smeten i en hög mitt på bakblåtspappret
  • Jobba ut degen, med hjälp av en sked till en rund botten, ca 20 cm i diameter
  • Grädda botten mitt i ugnen ca 12 minuter tills den känns torr på provstickan
  • Ta ut och låt svalna helt innan du dekorerar

Du kan även göra din choklad brownie botten dagen innan och förvara den i kylen, täckt med plastfolie så den inte blir torr.

Dekoration

  • Lägg över din choklad brownie botten på ett fat
  • Förbered och smält din choklad över ett vattenbad
  • Bred på mandelsmör

Här kan du välja att göra ditt eget mandelsmör.
 
Det finns också färdigt mandelsmör att köpa i butik . Om du använder dig av ett köpt så tillsätt gärna lite salt i mandelsmöret då det ger en extra stuns åt smaken med det salta.

Mandelsmör som breds på en chokladbrownie botten

  • Bred på ett lager med kokosyoghurt ovanpå mandelsmöret

Kokosyoghurt breds på som ett lager över mandelsmöret på efterrättspizzan

  • Dekorera med frukt och bär
  • Ringla över lite smält choklad

Smält choklad ringlas över en efterrättspizza

Nu är din Efterrättspizza klar!
 
Duka upp till en härlig middag med fina vänner och bjud på denna härliga Efterrättspizza som dessert tillsammans med en kopp kaffe.
 
Fungerar givetvis lika bra att bara avnjutas som något extra gott till fikat.

En härlig efterrättspizza framdukad, redo att avnjutas!

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo recept baka glutenfritt mejerifritt laktosfritt Sverige hälsa hälsosam hälsosamt matlagning laga mat matglädje bakglädje 

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Carina Wernersson 20 augusti, 2019 15:30 - Svara

Spännande.. ser jättegott ut 🙂
Men hur gör man kokosyoghurt eller finns det att köpa?

undervarttak 21 augusti, 2019 08:41 - Svara

Hej Carina och tack!

Ja det går att köpa kokosyoghurt i de flesta välsorterade matbutiker.

Magnus & Jenny

Petra 4 oktober, 2019 16:11 - Svara

Om man inte får tag på kokosyoghurt kan man ersätta det med något annat?

undervarttak 7 oktober, 2019 09:28 - Svara

Hej Petra

Vi har inte provat med något annat. Dock så finns kokosyoghurt i många välsorterade butiker så som Coop, ICA, Willys och Hemköp. Den står oftast i kyldisken vid “Laktosfritt” och om du inte hittar så fråga gärna personalen om hjälp.

Magnus & Jenny