Kanelbullekaka med äpple

Glutenfri Kanelbullekaka med äpple och hasselnötter

Ingredienser

Kanelbullekaka med äpple

Ger ca 12 bitar

Baktid:

60 minuter

Fyllning

4 st   
1 msk   
1 msk   
  

Deg

6 st   
3 msk   
0,5 dl   
1 dl   
1,5 dl   
0,5 dl   
2 msk   
2 tsk   
2 tsk   

Topping

Husgeråd

Allergiinformation: Receptet innehåller ägg, psyllium och hasselnöt (hasselnötterna fungerar som topping i receptet och kan därmed uteslutas).

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore, Hemköp och Bagaren & Kocken.

Kanelbullekaka med äpple

Det bästa från två världar, kanelbulle och äpple! Kombinera dessa två och du får en ljuvlig Kanelbullekaka med äpple att avnjuta till ditt fika!

Toppad med hasselnötter blir den inte mindre oemotståndlig. Att den dessutom är helt naturligt fri från gluten, mejerier och vitt socker, ja lyckan är gjord!

Baka och njut av denna härliga Kanelbullekaka med äpple!

Så här gör du

Fyllning:

  • Skala, kärna ur och dela/hacka äpplena i små bitar
  • Bryn äppelbitarna i en stekpanna tillsammans med ghee tills de mjuknat något
  • Tillsätt kanel och lönnsirap och rör ihop så det blandar sig
  • Dra bort från spisen och låt svalna

Deg:

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Smält ghee
  • Vispa ägg och lönnsirap pösigt i en bunke
  • Tillsätt kokosmjölk och smält ghee
  • Vispa ihop snabbt
  • Blanda samman de torra ingredienserna i en skål
  • Vispa ner i äggsmeten till en kladdig deg
  • Låt degen “svälla” i 5 minuter (om degen känns “rinning” efter 5 minuter tillsätt lite extra kokosmjöl)

Utkavling:

  • Forma degen till en boll och lägg på ett bakplåtspapper
  • Lägg ytterligare ett bakplåtspapper över degen och kavla ut degen mellan bakplåtspappren till en rektangel på ca 40×30 cm
  • Dra försiktigt bort de övre bakplåtspappret
  • Bred äppelfyllningen över degen i ett jämnt lager
  • Rulla ihop degen med hjälp av bakplåtspappret till en rulle

Så här rullar du Kanelbullekaka

  • Skär rullen i ca 3 cm breda bitar

Montering:

  • Fördela bullbitarna i en ugnsform med bakplåtspapper, sida vid sida

Glutenfri Kanelbullekaka med Äpple strax redo för ugnen

  • Vispa upp ett ägg och pensla över bullkakan
  • Hacka hasselnötter grovt och strö över

Kanelbullekaka med äpple och hasselnötter redo att gräddas

  • Grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter tills kakan börjar få färg och inte känns degig i mitten, använd en provsticka
  • Ta ut och låt svalna på galler

Skär eller bryt din Kanelbullekaka med äpple i bitar och avnjut till ditt fika!

Nybakad Kanelbullekaka med äpple redo att avnjutas!

Mer gott till fikat

Vill du baka och njuta av fler härliga kakor till dit fika kan vi varmt rekommendera:

Tid att njuta!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak

paleo glutenfritt glutenfri baka kanelbullar recept bakglädje hembakt nyttigare gott till kaffet bulle